Mit csinálj, ha medvét látsz? Talán nem is gondolnád, de ez a legjobb, amit tehetsz

A medvetámadások viszonylag ritkák, de ijesztőek. A szakértők elárulták, hogyan védheted meg magad és családodat, ha találkozol egy medvével az erdőben.

Medvetámadás

Amikor a nyári kempingszezon beköszönt, az azt jelenti, hogy bemerészkedünk a medve területére. Idén már a Bükkben is láttak medvét, de ha valaki Erdélybe utazik (vagy más, medvelakta területre), akkor is jobb, ha felkészül. A legtöbb esetben – szerencsére – a medvével való találkozás eseménytelenül zajlik, de azért fontos tudni, mit kell tenni, ha medvét látunk. A nem halálos feketemedve támadások gyakran táplálék miatt vagy a kölykök védelme során követeznek be. Valójában a kölyköket védő nőstény fekete medvék támadásainak 40%-a a kutyákat érinti, ezért ha a házi kedvenceddel táborozol, tartsd rövid pórázon. Nagyon fontos, hogy a megfelelő kempingfelszerelések, például csengők, medvedobozok és medveriasztó spray is legyen nálad.

De hogyan lehet még felkészülni, és mit tegyél ha medvét látsz? Lapozd át a galériánkat, hogy megtudd!

Mi a teendő, ha medvét látsz? Heidi Quine, az Animals Asia állatjóléti szervezet egyik csoportvezetője szerint rendkívül fontos a nyugalom megőrzése. Ne ess pánikba, és ne fuss el. A hirtelen mozdulatok kiválthatják a medvében az üldözési ösztönt. A Bearwise.org, az amerikai állam hal- és vadon élő állatokkal foglalkozó ügynökségek egyesülete, amely a medvékkel kapcsolatos felvilágosítással is foglalkozik, azt mondja, ha a medve nem vett észre, csak élvezd a pillanatot tisztes távolságból, majd lassan távozz.
Kattints a további képekért!

Leadfotó: 123rf, Forrás: RD.com

Oldalak

Fashion&Beauty
Nyáron sokan visszatérnek egy régi szabályhoz: ha kisüt a nap, világosítsd a hajszínedet! Éppen emiatt idén is kialakulóban van egy hajtrend, ami biztosan közönségkedvenc lesz: ez pedig a kaliforniai...
Lifestyle
Sztárok
Csikós Rózsi korának egyik legsikeresebb szubrett színésznője volt, azonban nemcsak a színpadon, hanem a magánéletben is rendkívül sikeresnek mondhatta magát. Férjével, Fényes Szabolccsal egymásnak...