Utazás

Eltitkolt Malév-légikatasztrófa: ezek voltak a pilóták utolsó szavai a becsapódás előtt

1977. szeptember 21-én Bukaresttől 55 kilométerre zuhant le egy Tu-134-es Malév-repülőgép. A tragédiában összesen 32 ember veszett oda - a teljes személyzet is -, a katasztrófát egy ideig mégis megpróbálta eltitkolni a szocialista államhatalom.

Nem is a Malév pilótái vezették a gépet

1977. szeptember 21-én Bukaresttől 55 kilométerre zuhant le egy Tu-134-es Malév-repülőgép. A szerencsétlenség során összesen 32 ember veszett oda - köztük a jármű teljes személyzete -, a katasztrófát azonban egy ideig mégis megpróbálta eltitkolni a szocialista államhatalom - idézi fel az eset részleteit a Blikk cikke. A titkolózás fő oka az volt, hogy az Isztambul-Budapest járat pilótafülkéjében nem a Malév pilótái ültek, hanem két belügyes, Bakcsi Miklós kapitány és Fejes Péter első tiszt. De hogy is történt pontosan a máig keserű emlékű tragédia, és ki lehetett a felelős a történtekért? Lapozz, galériánkból kiderül!

Dr. Magyari Zoltán és felesége a gép hátsó részében foglaltak helyet. Az itt utazók életben maradtak azután is, hogy a zuhanó gép kettéhasadt, első fele pedig kigyulladt. Magyari 2010-ben, hosszú nyomozást követően tudott belenézni a tragédia kapcsán készült jelentésbe, melyből egyértelműen kiderült, hogy a pilótákat terhelte felelősség a katasztrófáért.
Kattints a további képekért!

Az Asiana Airlines OZ8124-es járata Dél-Korea Csedzsu nevű szigetéről tartott Tegu városba, ám az utazást nem várt incidens zaavarta meg.

Leadfotó: 123rf

Oldalak

Utazás
Sztárok
Merle Oberon nézők millióinak szívébe lopta be magát, de a filmszakma is rajongott érte, köszönhetően fantasztikus tehetségének, no és persze lehengerlő szépségének. Sorsa végül mégis úgy alakult,...
Sztárok
Barbara Wussow a nyolcvanas években A klinika című sorozatban nyújtott alakításának köszönhetően lopta be magát a nézők szívébe. A színésznő már a hatodik X felett jár, de még mindig remek formában...
Lifestyle
Az egyetemista lány másnaposan fedezte fel, hogy valami egészen fantasztikus dolgot kreált. A fiatal feltaláló egy vagyont keresett a nem mindennapi ötlettel.