Utazás

A következő napokban sem fog kímélni minket az időjárás

Gyönyörű, napsütéses napoknak nézünk elébe, azonban nem árt óvatosnak lenni a kánikulában.

Pénteken még néhol előfordulhatnak viharok, vasárnaptól azonban beköszönt a kánikula

Pénteken változóan napos-felhős időben lesz részünk, de már csak elszórtan alakulhat ki egy-egy futó zápor, zivatar a Dunától keletre eső tájakon. Az északi-észkanyugati szelet élénk, erős, zivatarok környezetében akár viharos lökések is kísérhetik. Hajnalban 12 és 18, délután 25 és 30 fok között alakul a hőmérséklet, de a záporokat, zivatarokat követően hirtelen több fokot hűlhet a levegő.

Szombaton sokat fog sütni a nap, az időnként megjelenő felhőkből csapadék nem várható. Keleten, délkeleten helyenként még élénk lesz az északi-északkeleti szél. Hajnalban 8-16, délután 26-31 fokot mérhetünk.

időjárás-jelentés előrejelzés program idő esemény kirándulás nyár Balaton Duna Dunakanyar Magyarország Budapest meleg hőség fok

Forrás: 123rf

Ismét beköszönt hazánkba a forró nyári hőség

Vasárnap ragyogóan napos, száraz időben lesz részünk, felhők is alig lesznek az égen. Többfelé megélénkül, északnyugaton megerősödik a délies szél. A csúcshőmérséklet 29 és 34 fok között alakul.

Hétfőn kánikulában lesz részünk 30-36 fokos maximumokkal, de délután a napos időt egy hidegfront zavarhatja meg elszórt záporokkal, zivatarokkal, valamint tovább erősödő széllel, mely délután egyre többfelé északnyugatira fordul.

hőség kánikula nyár 2022 időjárás milyen idő időjárás-jelentés előrejelzés program Budapest Magyarország Duna Tisza Balaton

Forrás: 123rf

Kedden ismét a napsütésé lehet a főszerep, említésre méltó csapadék nem valószínű. Veszít erejéből a szél. Pár fokkal mérséklődik a hőség, de még így is 27-32 fokra van kilátás a legmelegebb órákban – írja részletes időjárás-jelentésében az Időkép.

Az állatorvosok szerint a kutyák is leéghetnek a napon, és ugyanúgy kell naptejet használniuk, mint az embereknek. Azonban nem mindegy, hogy milyen naptejjel próbáljuk megóvni kiskedvencünk.

Leadfotó: 123rf

Oldalak

Utazás