Spórolj a konyhában is! Egészséges ételek, amik fillérekbe kerülnek

Tévhit, hogy a legtöbb olyan élelmiszer, ami egészséges, az méregdrága is. Anélkül is lehet támogatni a szervezetünket, hogy nagyon mélyen a zsebünkbe nyúlnánk. Hogy bizonyítsuk állításunkat, mutatunk 7 olyan finomságot, ami olcsó, szinte fillérekbe kerül, emellett pedig hihetetlenül sok jótékony hatása van.

Alma

Napjainkig fennmaradt az a mondás, hogy „napi egy alma az orvost távol tartja”. Az előttünk lévő generációk tudták, mi a jó módszer az egészség megőrzése érdekében. Az almának ugyanis nagyon magas az antioxidáns tartalma, melynek köszönhetően ez a gyümölcs erősíti az immunrendszert, rákmegelőző hatással rendelkezik, gyulladáscsökkentő tulajdonsággal bír, májvédő funkciója van, valamint a vírusok, baktériumok leküzdésében is segít. Felhasználhatóságának száma pedig szinte végtelen, mivel ehetjük magában, kompótként, sós vagy akár édes salátában, süteményben és még rengeteg variáció közül választhatunk.

Olajos hal

Kaphatunk drágább, de olcsóbb halkonzerveket is, amelyek esetén nem arról van szó, hogy kevésbé lennének jó minőségűek, csak a gyártó cég nem olyan híres, így a termékei ára sem szöknek az égbe. Ezért az olajos halkonzerv is remek választás, ha egészséges ételekről beszélünk. Ennek az ételnek rendkívül magas a D-vitamin tartalma, valamint nagyon sok omega-3 esszenciális zsírsav található benne, ami szükséges az izomsejtek erősítéséhez. Ezek a zsírsavak csökkentik a koleszterinszintet, és ezzel együtt az érrendszeri megbetegedések kialakulásának valószínűségét is.

Fotó: kichiwall.com

Oldalak