Sztárok

Máig rejtély, mi történt a 36 évesen elhunyt magyar színésszel: családja képtelen volt elhinni, hogy öngyilkos lett

Zala Márknak színészként csupán 15 év jutott, mielőtt tragikus hirtelenséggel elhunyt.

A nézők és a rendezők is imádták

Zala Márk volt a magyar James Dean, akiért bomlottak a nők, ám 1985. november 16-án holtan találták őt. A 36 éves színész állítólag öngyilkosságot követett el, mert soha nem találta helyét az életben, ám családja és barátai egyöntetűen állítják, kizárt, hogy ez történt volna – de akkor vajon mi áll a színész halálának hátterében, aki a 70-es évek filmjeinek kedvelt sztárja volt? Zala Márk, azaz Márkus László 1949-ben látta meg a napvilágot Nagykanizsán: első színpadi alakításainak egyike volt az Antigoné karvezetője még a Landler Jenő Gimnáziumban. Mivel a középiskola után tehetségének köszönhetően egyből felvették a Színház- és Filmművészeti Főiskolára, 1971-ben le is diplomázott, majd a 25. Színházhoz került, de játszott a győri Népszínházban, a győri Kisfaludy, valamint a szolnoki Szigligeti Színházban is. Igazán, országosan ismertté azonban filmjei miatt vált: még főiskolásként szerepelt Zolnay Pál filmjeiben, az Arcban és a Fotográfiában, aztán eljátszotta Gothár Péter Idő van! című filmjének főszerepét is, mely egyben utolsó filmje is volt. Márk ugyanis 1985. november 16-án, 36 évesen tragikus hirtelenséggel elhunyt Budapesten – hogy pontosan mi is okozta a halálát, az máig rejtély, ám a közvélemény szerint öngyilkos lett.

Zala Márknál paranoid skizofréniát diagnosztizáltak nemsokkal halála előtt, ám 1975-re kigyógyult betegségéből, 10 évvel később azonban mégis saját kezűleg vetett véget életének a közvélekedés szerint. Családtagjai és közeli ismerősei azonban azt állítják, hogy kizárt dolog az, hogy a színész kioltotta saját életét. De akkor vajon mi történhetett?
Kattints a további képekért!

Sarolta mexikói császárné 60 évvel élte túl szeretett férjét, de sosem tudta kiheverni igazán I. Miksa halálát – gyásza odáig fajult, hogy tévképzetek kezdték uralni elméjét, így elmebeteggé nyilvánították őt.

Leadfotó: Fortepan / Gyulai Gaál Krisztián

Oldalak

Sztárok
Fashion&Beauty
Valószínűleg te sem szoktad rendszeresen ellenőrizni sminktermékeid lejárati dátumát – nem vagy egyedül. Nem is gondolnánk viszont, milyen fontos lehet egyes termékek esetében.
Sztárok
Sydney van den Bosch-t 2013-ban ismerhettük meg a Miss World Hungary szépségversenyen, azóta pedig sikert sikerre halmoz, többek között modellként, influenszerként és a TV2 Szerencsekerék...
Fashion&Beauty
Rengeteg új nadrágtrend látott napvilágot a napokban. A kengyeles cicanadrágok például fénykorukat élik, de egy másik darab is visszajött a divatba.