Vastag Csaba szereti az izzasztó helyzeteket!

Az év énekesének választott Vastag Csaba nem engedheti meg magának, hogy egy megfázás ledöntse a lábáról, vagy torokfájásra hivatkozva mondjon le egy fellépéstí így tudatosan vigyáz az egészségére. Az énekes azt is elárulta, hogyan.

Egymást érő fellépések, interjúkra, fotózásokra, próbákra rohanás, dalok véget nem érő feléneklése lemez- vagy éppen klipfelvétel során… Ez a fokozott igénybevétel kinek ne viselné meg a hangszálait, ráadásul már a hideg idő is beköszöntött. Vastag Csaba előre felvértezi magát, hogy elkerülje a megerőltetésből fakadó rekedtséget és torokfájást.

„A természetes módszerek híve vagyok, emellett sok praktikát hoztam otthonról, amiket édesanyám alkalmazott rajtunk, amikor például valamelyikünk az iskolából hazahozott valamilyen köhögős-orrfolyásos dolgot, ami rendre végigment mindhármunkon. Ilyen az inhalálás gyógynövényekkel, ami nálam minden helyzetben beválik” – mondja Csaba, aki elmesélte azt is, hogy az egészségmegőrzés részének tartja a gyakori szaunázást. „A forró gőztől kitisztul a légutunk. Szeretek eukaliptusz vagy mentol illóolajokat csepegtetni a lávakőre, és ezt az illatot beszippantani. Ráadásul egy jó szaunázás nagyszerűen kikapcsol” – tette hozzá az év énekese.

A forró megoldások mellett további trükkök is lapulnak Csaba tarsolyában, hogy fittségét, na és nem utolsó sorban hangját is megőrizze: „Nagyon sok folyadékot iszom ősszel is, ha beköszönt a hűvösebb idő, különösen sok forró mézes-citromos teát készítek. Ennek tovább fokozott változata, amikor egy kanál citrom és méz felmelegített keverékét kapom be. Egyik titkom, hogy fellépés előtt bedobok egy torokcukorkát, ezzel olajozom be a hangszalagjaim” – árulja el Csaba.

„Azok, akik szeretnek engem vagy szeretik a zenémet, motiválnak és inspirálnak. A viszony kölcsönös, természetes hát, hogy nem okozhatok csalódást azzal, hogy egy kis rekedtség vagy egy buta torokfájás miatt nem tudok színpadra lépni. Ugyanis előfordul, hogy éjszaka, fellépés után, sokszor jelentős utat teszünk meg kimelegedve az autóig. Így a meghűlés néha szinte elkerülhetetlen, ahogy a vírusok oda-visszaadogatása is” – fűzte hozzá az énekes, akinek miután megnyerte az X-Faktort, csupán egyszer kellett fellépést lemondania.

Forrás: redlemon.hu

Oldalak

Video Marics Peti első filmszerepének kulisszatitkai
Sztárok
Noha a címlapokon ma már inkább fia, Charlie Sheen szerepel, a filmtörténelem szempontjából mégis Martin Sheen alkotott maradandóbbat, hiszen olyan klasszikus alkotásokban játszott, mint az...
Lifestyle
Ezt a gyakorlatot bárhol és bármikor könnyedén elvégezheted, de vigyázz, mert garantáltan megedzi az izmaidat!
Lifestyle
A rossz hír ugye az, hogy kánikula nem csitulni fog ezután, hanem még hosszú ideig velünk marad. Készülj fel a pokoli időjárásra!