Elkészült a Valami Amerikából megismert Bűnös város című film

„Ez egy bűnös hely, ez egy bűnös város” – magyarok százezrei emlékeznek a már-már szállóigének számító mondatra a Valami Amerikából. A Bűnös város most tényleg megvalósult: rövidfilmként készült el Herendi Gábor rendezésében.

Hamarosan láthatjuk a Bűnös várost

2002-ben mutatták be a Valami Amerika című vígjátékot, ami minden idők egyik legsikeresebb magyar filmje lett. Herendi Gábor közönségkedvencének története szerint a Szervét Tibor által megformált amerikai producer Magyarországra érkezik, és nagy lehetőséget ajánl a reklámfilmrendező Tamásnak, akit Pindroch Csaba alakít, mégpedig hogy elkészítheti régóta tervezett első nagyjátékfilmjét. Ez lenne az a bizonyos Bűnös város című alkotás, ami végül a sztori szerint hatalmasat bukik. Az időközben trilógiává bővült filmsorozatban számos poén alapjául szolgál a félresikerült művészfilm.

Nemrégiben kapott szárnyra a hír, hogy Herendi Gábor leforgatná paródiaként a Bűnös várost, most pedig a Puliwood megírta, hogy a rendező végzett a munkálatokkal, és a film honlapján október 21. óta már meg is tekinthető az alkotás.

A film, amely kultikussá vált, anélkül, hogy valaha is be lett volna mutatva. Egy művész film, amelynek mindössze egy jelenete került napvilágra és amelynek sorai – Ez egy bűnös hely, ez egy bűnös város – szállóigévé váltak. Most bemutatjuk az egész filmet teljes hosszában (28 perc). A szereplőket fedje egyelőre homály, a történet egyelőre maradjon a mi titkunk. Művészfilmesek és közönségfilmesek egyaránt megnézhetik, nem fogják megbánni” – olvasható a film weboldalán.

A jegyelővétel már elindult, ami az árakat illeti, a néző vásárolhat egy egyszeri megtekintésre jogosító jegyet 1250 forintért, valamint támogatói jegyet is (2500 és 5000 forintos), amellyel az alkotókat lehet támogatni.

Puskás-Dallos Peti és Dallos Bogi csúnyán kiakasztotta a nyilvánosságot.

Leadfotó: facebook.com/szeretjukajofilmeket

Oldalak