Sztárok

Udvaros Dorottya Törőcsik Mariról: "Nem dús keblekkel vagy hatalmas hajzuhataggal hódított, mégis maga volt a nőiesség"

A két színésznő több ízben is együtt játszott a világot jelentő deszkákon, s a Kossuth-díjas Udvaros Dorottya most felidézte, milyen élményt is jelentett idősebb kolléganőjével dolgozni.

"Még a lábujjai is kapaszkodtak a színpad deszkáiba"

2021 áprilisában lelhunyt Törőcsik Mari, a magyar kulturális élet egyik legsűrűbben díjazott személyisége, generációja talán legkedveltebb és legsikeresebb honi színésznője. A Nemzet Színésze hosszú ideig betegeskedett, kollégáit, barátait és ismerőseit mégis sokkolta halálhíre - nem is szólva a rengeteg színház- és filmrajongóról. A Kossuth-díjjal kitüntetett Udvaros Dorottya a sors különleges adományának tartja, hogy több ízben is együtt játszhatott Törőcsik Marival a világot jelentő deszkákon. A 68 éves színésznő a Story magazinnak azt nyilatkozta, hosszú pályafutása során nemigen találkozott olyan különleges művésszel, amilyen Törőcsik volt.

„Szinte nem is tudok hozzá hasonló embert említeni, aki ilyen odaadással, alázattal, humorral és vagánysággal, ilyen mélyről feltörő örömmel, és ilyen mélyen gyökerező fájdalmakkal játszott. Még a lábujjai is kapaszkodtak a színpad deszkáiba, még a haja is tele volt energiával. Ezt az egész pici-pici nőt hatalmas energiamező vette körül. Csodálatos volt vele játszani. Szinte nem kellett csinálnom semmit. Tényleg elég volt mélyen a szemébe nézni. Mellette olyan állapotba kerültem, amilyenbe annak a figurának abban a helyzetben lennie kellett” - fogalmazott Udvaros Dorottya, aki a Story magazinnak a Törőcsikkel való közös munkáról is mesélt.

Ha tudni szeretnéd, milyen gondolatokat osztott még meg nagynevű kolléganőjéről Udvaros Dorottya, kattints galériánkra!

Udvaros először a Téli regében dolgozott együtt Törőcsikkel - a két jeles színművésznő anyát és lányát alakította -, így hát nem véletlen, hogy ez a találkozás vésődött legmélyebben a Kossuth-díjas híresség emlékezetébe. "Abból őrzöm talán a legmélyebb pillanatot, amely hozzá köt. Ahogy jött felém a színpadon… Pár másodperc volt csupán, mégis végtelenül hosszúnak tűnt. De lezajlott benne egy élet. Az alatt a pár másodperc alatt egy egész élet. Ilyen sűrűségű színpadi jelenléttel akkor találkoztam először" - mesélte Törőcsikkel való együttműködéséről a Story magazinnak Udvaros Dorottya.
Kattints a további képekért!

Hetvenhetedik születésnapja előtt nem sokkal vetett véget életének Kézdy György (1936-2013), a fanyar humorral megáldott, jellegzetes orgánumú magyar színművész, a Szomszédok című teleregény egykori Virág doktora.

Leadfotó: Fortepan

Oldalak

Sztárok
Egészség
Lehet sokan örülnek neki, hogy hamarabb kopogtatott be a jó idő, de így az allergiások egy elég durva szezonra készülhetnek. Az sem kizárt, hogy sok új beteg fog megjelenni.
Sztárok
Az uralkodó rákbetegsége miatt a Mirror értesülései szerint rájött arra, hogy túl rövid az élet, ezért drasztikus lépést tervez, ami megváltoztathatja az egész királyi család életét.
Utazás
Az Egyesült Államok izraeli nagykövetsége pénteken figyelmeztette alkalmazottjait és családjaikat, hogy ne hagyják el Tel-Avivot és környékét, Jeruzsálem és Beér-Seva határát, miután Irán...