Ukrajnai óvóhelyen járt Bono – Meglepetés minikoncertet adott a U2 a kijevi metróban

Volodimir Zelenszkij elnök meghívására érkezett Kijevbe a U2 két tagja, hogy szolidaritásukat fejezzék ki az ukrajnai háborús helyzet miatt. A koncert közben megszólaltak a légiriadót jelző szirénák.

A U2 két tagja Kijevben járt

Meglepetéskoncertet adott a U2 világhírű ír rockegyüttes két zenésze a bombázások ideje alatt óvóhelyül szolgáló kijevi metróban vasárnap. Bono, a banda frontembere és The Edge gitáros a U2 legnagyobb slágerei közül játszott el párat.

Mivel a koncertet nem jelentették be előre, ezért azon viszonylag kevesen, nagyjából százan vettek csak részt, de köztük ott volt az ukrán hadsereg néhány katonája is – írja az Index. A körülbelül 40 perces koncerten többek közt a Sunday Bloody Sunday, a Desire és a With or without you című dalok is felcsendültek, a Stand By Me című klasszikus számnak pedig Stand By Ukraine-re átírt változatát adták elő, amely során Bono egy katonát is felhívott a színpadra, hogy közösen énekeljék a dalt.

Zelenszkij elnök hívott meg bennünket, hogy játsszunk Kijevben az ukrán néppel való szolidaritásunk kifejezéseként, ezért eljöttünk, hogy megtegyük” – írta hivatalos Twitter-oldalán az együttes. „Ukrajna népe nemcsak a saját szabadságáért harcol, de mindannyiunkért, akik szeretjük a szabadságot” – nyilatkozta Bono.

A koncert közben is megszólaltak egyszer a légiriadót jelző szirénák Kijevben. A fellépésről az ukrán külügyminisztérium tett közzé egy videót.

Kiderült, milyen ember valójában Harry herceg, akitől szinte minden barátja elfordult az évek során. De vajon mi lehet az oka? Nos, Usain Bolt elárulta.

Leadfotó: MTI/EPA/Oleg Petraszjuk

Oldalak