Sztárok

Szívszorító oka van: ezért vonult vissza a színészettől Tordy Géza, aki teljes magányban töltötte utolsó éveit

Az utóbbi években már nem láthattuk színpadon a 85 esztendős korában elhunyt Tordy Gézát. Arról, hogy miért intett búcsút mesterségének a legendás színész, most régi barátja, Körtvélyessy Zsolt beszélt.

A színház volt az élete, mégis felhagyott a hivatásával

Március 30-án szomorú napra ébredtek a magyar színház- és filmrajongók: váratlanul elhunyt Tordy Géza Kossuth- és kétszeres Jászai-díjas színművész, a Nemzet Színésze. A legendás művész egy hónappal 86. születésnapja előtt távozott az élők sorából. Halálhíre annak ellenére is megrázta a a hazai színésztársadalmat, hogy sokan tudták róla: az utóbbi időben megrendült az egészsége. Tordy az utóbbi években tudatosan kerülte a rivaldafényt: a színészi és a rendezői hivatástól örökre visszavonult, interjút sem igen adott, és sok régi ismerősétől is elzárkózott. Csak legközelebbi barátai és kollégái tudták, miért is intett búcsút a színpadnak a Nemzet Színésze. Tordy Géza életének utolsó időszakáról most régi barátja és színésztársa, Körtvélyessy Zsolt nyilatkozott a Blikknek.

"Géza volt az egyik legjobb és legrégebbi barátom, hetven éve ismertük egymást. Nagyon megrázott a távozása. Szegény az évek során egyre több betegséggel küzdött. Bár egyedül élt, sokat volt kórházban, és szó volt arról is, hogy állandó jelleggel bevonul egy intézetbe, mert nem akar senki terhére lenni" - fogalmazott a színművész.
Kattints a további képekért!

Március 30-án elhunyt Tordy Géza Kossuth- és kétszeres Jászai Mari-díjas színművész, a honi színházművészet kimagasló alakja, megannyi mozi- és tévéfilm közkedvelt szereplője. Vajon ki foglalhatja el Tordy helyét a Nemzet Színészeinek előkelő sorában?

Leadfotó: Facebook / BudaPestkörnyéke.hu

Oldalak

Video Marics Peti első filmszerepének kulisszatitkai
Sztárok
Lifestyle
A mikrohullámú sütő remek találmány, de csak abban az esetben, ha tudod, hogyan kell használni.
Sztárok
Seann William Scott az ezredforduló meghatározó tinivígjátéka mellett a Cool túrában, a Végső állomásban, a Jay és Néma Bob visszavágban és Az Amazonas kincsében is feltűnt, viszont valamiért nem...