Sztárok

Ki léphet Tordy Géza örökébe? 5 remek színművész, akinek tényleg kijárna a Nemzet Színésze elismerés

Március 30-án elhunyt Tordy Géza Kossuth- és kétszeres Jászai Mari-díjas színművész, a honi színházművészet kimagasló alakja, megannyi mozi- és tévéfilm közkedvelt szereplője. Vajon ki foglalhatja el Tordy helyét a Nemzet Színészeinek előkelő sorában?

Színházban, filmen és szinkronban is maradandót alkotott

Március 30-án szomorú hírt kaptak a hazai színház- és filmrajongók: 85 esztendős korában meghalt Tordy Géza Kossuth- és kétszeres Jászai Mari-díjas színművész, a Nemzet Színésze. Tordy a honi színházművészet kimagasló alakja volt - rendezőként is impozáns életművet épített -, de megszámlálhatatlanul sok mozi- és tévéfilmben is szerepelt. Mindemellett pedig gyakran foglalkoztatták szinkronhangként is: James Caan, Robert De Niro, Robin Williams, Jack Nicholson és Anthony Hopkins éppúgy sokszor szólalt meg az ő hangján, ahogy a Petrocelli című tévésorozat főszereplője, Barry Newman is elképzelhetetlen volt nélküle. Tordy Gézát április 18-án helyezik örök nyugalomra a Farkasréti temetőben, majd ismét összegyűlnek a Nemzet Színészei, hogy megválasszák a kiváló színművész utódját. De ki lenne a legalkalmasabb arra, hogy Tordy Géza örökébe lépjen? Összegyűjtöttük az általunk legesélyesebbnek gondolt jelölteket.

Blaskó Péter A Kossuth- és Jászai-díjas színművész 1970-ben végzett a Színház- és Filmművészeti Főiskolán, majd rögtön a Nemzeti Színház tagja lett. Később olyan teátrumoknál fordult meg, mint a budapesti Katona József Színház, a Thália Színház, a Veszprémi Petőfi Színház vagy épp a Vígszínház, melynek az ezredfordulón egy évig volt csupán tagja. Sokszínű, kellemes orgánumú színész, aki a világot jelentő deszkákon eljátszotta Lucifert (Madách: Az ember tragédiája), Trepljovot (Csehov: Sirály), Tartuffe-öt (Moliére: Tartuffe), Galileit (Brecht: Galilei élete) és Petur bánt (Katona: Bánk bán) is. Sokat filmezett, mindemellett pedig sűrűn szinkronizált is.
Kattints a további képekért!

Cserhalmi Györgynél 2020-ban diagnosztizálták a súlyos - az esetek többségében halálos kimenetelű - betegséget, ám szerencsére az orvosok még időben észrevették az elváltozást. A Nemzet Színészét másfél évvel ezelőtt nyilvánította gyógyultnak a kezelőorvosa.

Leadfotó: Facebook

Oldalak

Sztárok
Sztárok
Véget ért a klubszezon Szoboszlai Dominik számára, mivel sem az Európa-liga, sem az FA-kupa döntőjében nem lép pályára a Liverpool FC. Egy kupát a középpályás azért így is nyert a csapattal.
Lifestyle
A Juno szonda a Jupiter bolygó egyik holdját, az Europát vizsgálta, amikor érdekes felfedezésre bukkant. Emiatt a tudósoknak is leesett az álla!
Sztárok
Hailie Jade Scott neve sokak számára ismerős lehet, különösen mivel édesapja, Eminem már kislánykorában többször beleszőtte nevét dalszövegeibe.