Szexmániás hírében állt a színészlegenda: valósággal falta a nőket a házasságai alatt is, mindent kipróbált az ágyban

Tony Curtis a múlt század Hollywoodjának egyik legnagyobb szívtiprója volt: a nők a lábai előtt hevertek, ő azonban egyik mellett sem bírta túl sokáig.

Hangos volt a sajtó a nőügyeitől

Tony Curtis 1925. június 3-án, Bernard Schwarz néven született New Yorkban, szülei Mátészalkáról vándoroltak ki az Egyesült Államokba. Középiskolai tanulmányait a második világháború szakította félbe, 1943-tól pedig a haditengerészetnél szolgált: leszerelése után színészetet tanult, off-Broadway színházakban lépett fel, majd 1948-ban Hollywoodba szerződött – a filmekben először James Curtis, majd Anthony Curtis, végül Tony Curtis néven szerepelt. Karrierje elején főként kalandos történetek jóképű, bátor és ellenállhatatlan hőse volt, ebben az időszakban szert óriási rutinra. Első nagyobb szerepét 1957-ben A siker édes illata című filmben kapta, a következő évben Stanley Kramer rendező rábízta a Megbilincseltek című film egyik rabjának szerepét: Curtis végre – Sidney Poitier oldalán – bizonyíthatta drámai talentumát, alakításáért pedig Oscar-díjra jelölték. Ám a filmsztárt nemcsak a kamera, hanem a hölgyek is imádták, a kísértésnek pedig a házasságai alatt sem tudott ellenállni - notórius nőcsábászként volt ismert, és senki mellett sem bírta túl sokáig. Részletek a galériában!

Az óriási népszerűséget és az igazi sztárstátust 1959-ben a Van, aki forrón szereti biztosította számára, amelyben Jack Lemmon és Marilyn Monroe oldalán tűnt fel a vásznon. Az 1968-as Bostoni fojtogatóban pedig a közönség egy másik arcát is megismerhette, a pszichopata bűnöző szerepének eljátszásával bebizonyította, hogy borzongatni is tud.
Kattints a további képekért!

Az immáron 90 éves Rita Moreno kalandos életutat járt be, köszönhetően elsősorban a feltűnő szépségének és a tökéletes idomainak. Bomlottak utána a férfiak, többek között a szerelmi kalandok nagyágyúja, Marlon Brando is, aki közel nyolc évig volt kapcsolatban a színésznővel.

Leadfotó: John Kobal Foundation/Getty Images

Oldalak