"Évekig tartott kiheverni ezt a traumát" - Csányi Rita a bántalmazásáról írt dalt

Az énekesnő eleinte még az édesanyjának sem akarta elmesélni, mi történt vele.

Csányi Rita durva támadás áldozata lett

A The Anahit az X-Faktorban is feltűnt tehetséges énekesnő, Csányi Rita szólóprojektjeként indult még 2017-ben, azonban londoni tanulmányainak befejeztével hazaköltözött, hogy itthon zenekart alapítson. A produkció színpadra került és az elmúlt évek alatt két nagylemeze jelent meg az együttesnek, In The Dark és Addicted címmel.

A budapesti bázisú csapat melakolinkus popzenéjében eddig is központi szerepet töltött be a nőiesség megélése. A március 8-án, nőnapon megjelenő, "Heart Alive" című daluk pedig most célzottan a nőket érintő erőszakot járja körbe kendőzetlen őszinteséggel, amelyet a frontember, Csányi Rita saját, brutális tapasztalatai ihlettek. A szerzemény a Nem tehetsz róla, tehetsz ellene alapítványával együttműködésben a Legyen nőnap! Hősök home office-ban elnevezésű eseményen debütál.

"Mivel három fiúval dolgozom együtt, fontos számomra, hogy ők is tudjanak azonosulni a dalokkal, nemcsak stílusban, hanem a szövegeikben is. Szerencsére mindannyian nagyon empatikus, normális értékrenddel rendelkező srácok, akik maguk is fontosnak tartják, hogy kiálljanak egy olyan fontos téma mellett, mint a nők elleni erőszak. Nem beszélve arról, hogy tudják, sajnos velem is történt már ilyen szörnyűség" - kezdi riporterünknek Rita, aki kamaszlányként fényes nappal, a nyílt utcán szenvedett el egy támadást, de senki sem sietett a segítségére. Új daluk és a nőnapi esemény azonban éppen arra hívja fel a figyelmet, hogy ne fordítsuk el az arcunkat, ha bántalmazást látunk.

Lapozz, a cikknek még nincs vége!

Fotó: András Gábriel

Oldalak

  • 1
  • 2

Szólj hozzá Te is!