Kiosztották a Televíziós Újságírók Díját: állva tapsolták a legjobb színésznővé választott Molnár Piroskát

A Nemzet Színésze mellett elismerésben részesült Csuja Imre, Till Attila, Ördög Nóra és Puskás Peti is. Az idei díjátadót az interneten élőben követhették nyomon az érdeklődők.

Hemzsegett az újításoktól az idei díjátadó

Idén is kiosztották a Televíziós Újságírók Díját - adta hírül a Media1.hu. A rangos kitüntetéseket szerda este adták át a Budapest Music Centerben. Az idei gála különlegessége volt, hogy az eseményeket az érdeklődők élőben is nyomon követhették a világhálón, hála a TV2 Média Csoport és az RTL Magyarország összefogásának.

A Televíziós Újságírók Díja a szakmédia által 2014-ben alapított elismerés, melynek célja, hogy klasszikus kritikai szempontok alapján emelje ki a legprofesszionálisabb magyar, szórakoztató műfajú tévés teljesítményeket.

2022-ben változtak az elismerés egyes kategóriái: mivel tavaly a korábbi évekhez képest kevesebb magyar sorozat készült, a mellékszereplőket a színésznő és színész kategórián belül díjazzák. Emellett egy év szünet után újra külön kategóriába kerültek a gasztroreality-k és idén először a sportreality-k legjobbját is elismerik.

A díj szabályzata alapján kategóriánként az a három televíziós produkció és személy került az esélyesek közé, akikre az elismerést odaítélő médiumok a legtöbb szavazatot adták. A Televíziós Újságírók Díja grémiuma idén a 24.hu, a Media1, a Hír7, az Index, a Kreatív, a Marketing&Media, a Médiapiac, az Origo, a SorozatWiki, a Színes RTV, a Telenovella-Epizód magazin és a TVR-hét egy-egy szakújságírójából állt.

Fotó: Televíziós Újságírók Díja

Lapozz, máris mutatjuk a nyertesek névsorát!

Oldalak

  • 1
  • 2