Sztárok

Öngyilkosság vagy gyilkosság? Máig rejtély övezi a magyar színészlegenda halálát, aki csupán 27 éves volt, mikor elhunyt

Soós Imre kivételes tehetségű színész volt, mindennapjait azonban sorozatos traumák árnyékolták be. Életét pont annyi rejtély övezte, mint tragikus halálát, amely körül mind a mai napig rengeteg a kérdőjel.

Megrázó, ami vele történt

Soós Imre 1930. február 12-én látta meg a napvilágot, egy nyolcgyermekes balmazújvárosi szegény családból indult útjára. Egyik nagyszülője analfabéta volt, de ő maga kitűnően tanult az elemi iskolában, sőt a legenda szerint már a legelőn színházat játszott társainak, és egy, a szél által elé fújt hirdetés hatására jelentkezett a Színművészeti Főiskolára. A felvételi vizsgán azonnal felfigyeltek az őstehetségre, s már a tanulmányai alatt elkezdett filmezni. 1949-ben az első magyar színes film, a Lúdas Matyi címszerepében robbant be, a Karlovy Vary-i filmfesztiválon pedig megkapta a legjobb férfialakítás díját. Jellegzetes hangja, ízes beszéde, páratlan játékstílusa, kiváló emberábrázoló készsége a legjobbak közé emelte, ám a gyorsan jött népszerűséget nehezen dolgozta fel, ráadásul a nagyvárosi élethez sem tudott hozzászokni. Hiába lett a kor egyik nagyra becsült ikonja, a sors nem bánt vele kegyesen: még 30 éves sem volt, amikor tragikus körülmények között életét vesztette. Részletek a galériában!

Soós Imrét akkor érte az első nagy csalódás, amikor tanulmányai végeztével nem szerződhetett a Madách Színházba, hanem Debrecenbe küldték. Az itt töltött három év alatt rengeteget ingázott, mert a fővárosban készülő filmek sora várta.
Kattints a további képekért!

Dajka Margit, a magyar színművészet kimagasló alakja, emellett a leghíresebb hazai tragikomika volt, aki nemcsak a világot jelentő deszkákon kápráztatta el a férfiakat, hanem a kulisszák mögött is - ő maga azonban csak a negyedik férje mellett talált rá az igazi boldogságra.

Leadfotó: Fortepan/ Nemzetes Ferenc

Forrás: MTI, Blikk

Oldalak

Sztárok
Sztárok
A Mirror információ szerint Harry rájöhetett, hogy túl messzire ment a múltban a családjával szemben megfogalmazott kritikákkal, ezért a herceg állítólag jelenleg mást sem csinál, csak folyamatosan...
Sztárok
Tóth Gabi bizony tudja Puzsér Róbert telefonszámát, és néha üzenetet is szokott küldeni a kritikusnak. Hát, ők biztosan nem lesznek barátok a jövőben.
Utazás
Az Európai Bizottság európai városokat vizsgált. Szóba került a biztonság is, és egy magyar város is felkerült a listára, mint kevésbé biztonságos hely.