Felismernéd a Skála-lányokat? Így változtak az évek alatt a retro szépségek

1976 tavaszán nyílt meg Budán, egy focipálya helyén az első Skála áruház, amely a hiánygazdaság idején üde színfoltot jelentett a kiskereskedelemben. Igazgatója a nagyvállalkozó, üzletember, Demján Sándor lett, mégsem hozzá kötjük a legendás áruházláncot. Egy fiatal szőke hölgyhöz, Skála Ágihoz, azaz polgári nevén Komjáthy Ágneshez. Hét évig volt az áruházlánc reklámarca.

Nem akart reklámarc lenni

Az Annabál 1971-es szépe, Komjáthy Ági főiskola mellett modellkedett, ám a diploma megszerzése után nem fogadott el több felkérést. Komoly munkát keresett, így jelentkezett az 1976-ban megnyílt, első szövetkezeti áruház, a Skála vevőszolgálatára. Demján éppen reklámarcot keresett az áruház népszerűsítéséhez, olyan bájos arcot, akivel a vevők azonosulni tudnának. Annyira megtetszett neki Ági, hogy mindenáron le akarta szerződtetni a Skála háziasszonyának. A frissen diplomázott közgazdász nemet mondott, így állást ajánlottak neki a marketingosztályon, majd újra megkérték, legyen ő a cég háziasszonya.

Fotó:retromagyarfotomodellek.blogspot.hu

Elfogadta a felkérést, Skála Ági lett belőle

Ági erre már nem tudott nemet mondani, így a következő hét évben az egész ország megismerte. Nejlon zacskókon, plakátokon és a tévében tűnt fel bájos arca, egy olyan szerepkörben, ami hazánkban korábban ismeretlen volt. Hét évig maradt hűséges az áruházhoz, amelynek neve örökké összefonódott az övével. Az emberek hamar megszerették és csak Skála Ágiként emlegették, de a szakma is elismerte tehetségét. Magazinokban szerepelt, divatfotózást is gyakran vállalt. A ma is bájos egykori modell legutóbb akkor tűnt fel, amikor véglegesen elbontották a Skála áruházat, hogy helyette egy modern bevásárlóközpontot építsenek.

Fotó:TV2

A következő oldalon elolvashatod, ki vette át a stafétát.

Oldalak

  • 1
  • 2

Szólj hozzá Te is!