Sztárok

Néhány órával a halála előtt ment férjhez az Oscar-díjas színésznő: kórházi ágyán mondta ki a boldogító igent a szerelmének

Shelley Winters Hollywood aranykorának egyik legsikeresebb és legünnepeltebb sztárja volt, botrányokkal tarkított magánélete miatt azonban gyakran szerepelt a bulvársajtó hasábjain.

Viharos házasságok és viszonyok

Shelley Winters 1920. augusztus 18-án látta meg a napvilágot a férfiruhatervező Jonas Schrift és az énekesnő Rose Winter gyermekeként – zsidó születésű édesapja Ausztriából emigrált az Egyesült Államokba, édesanyja szintén ausztriai zsidó származású volt, de már St. Louisban látta meg a napvilágot, és a lányának is ott adott életet. A család Winters hároméves korában Brooklynba költözött, ahol a kislány ahol a New York-i The New Schoolban végezte tanulmányait. Színészi tehetsége hamar megmutatkozott: részt vett Charles Laughton Shakespeare iskolájában, és dolgozott az Actors Studionál is diákként és tanárként egyaránt, a '40-es évek elején pedig már egy másik tehetséges hollywoodi kezdővel, Marilyn Monroeval lakott egy albérletben, ahol mindketten arról álmodoztak, hogy világhírű filmsztárok lesznek. Első filmje az 1943-ban bemutatott What a Woman! volt, ami után több kisebb szerep következett, hamarosan azonban George Cukor Kettős élet című drámájával sikerült bebizonyítania, hogy vérbeli színésznőnek született. Karrierje fénysebesen ívelt felfelé, tehetségének köszönhetően pedig hamarosan a kor legnagyobb női filmcsillagai között tartották számon. A sajtó figyelmét azonban nemcsak a vásznon nyújtott alakításaival, hanem korántsem unalmas magánéletével is magára vonta, hiszen az újságíróknak volt miből csemegézniük bőven. Részletek a galériában!

Shelley Winters első igazi elismerést az 1951-ben bemutatott Egy hely a nap alattban nyújtott alakításáért kapta, melyért az Amerikai Filmakadémia Oscar-díjra jelölte legjobb női főszereplő kategóriában, de hasonlóan maradandó alakítás nyújtott A vadász éjszakája című thrillerben Robert Mitchum és Lillian Gish oldalán.
Kattints a további képekért!

Sophia Loren bárkit megkaphatott volna, ő azonban a férjén kívül senkire sem volt kíváncsi: öt évtizedig kitartottak egymás mellett, szerelmüknek pedig csak a halál vethetett véget.

Leadfotó: Facebook/ The Vintage Classics

Oldalak

Sztárok