Sztárok

Ruttkai Éva képtelen volt elviselni a gondolatot, hogy Latinovits Zoltán öngyilkos lett: így emlékeztette magát minden nap a veszteségre

Ruttkai Éva a magyar film- és színháztörténelem ikonikus alakja volt, egyéniségének bája és művészetének varázsa pedig az egyik legnépszerűbb hazai színésznővé emelte. Legendás szerelem fűzte a kor ünnepelt színészéhez, Latinovits Zoltánhoz, akinek elvesztését sosem tudta igazán feldolgozni.

Magasságokkal és mélységekkel teli életút

Ruttkai Éva négy évtizedet átívelő pályája során egyike volt a legszínesebb, legsokoldalúbb magyar színésznőknek, Klasszikus és modern, hazai és külföldi tragédiákban és vígjátékokban, szinte minden műfajban kiváló teljesítményt nyújtott. Háromévesen szerepelt először színpadon, nevét azonban akkor ismerte meg igazán az ország, amikor debütált Molnár Ferenc A hattyú című vígjátékának főszerepében, a beteg Tolnay Klári helyett beugorva. A darab, s benne Ruttkai hatalmas sikert aratott, ettől kezdve felfelé ívelő pályája töretlen volt. Számos alkotásban tűnt fel Latinovits Zoltán oldalán, akivel a magánéletben is egy párt alkottak; legendás, mindent elsöprő szerelmüknek a színészkirály halála vetett véget, amely tönkretette lelkileg Ruttkait. Részletek a galériában!

Ruttkai Éva 1948-ban a Nemzeti Színház társulatához szerződött; ekkoriban szerettek egymásba, majd házasodtak össze a kor ünnepelt színészével, Gábor Miklóssal, 1953-ban született meg Júlia lányuk. A házasságnak a Latinovits Zoltánhoz fűződő legendás szerelem vetett véget, amely 1960-ban Pavel Kohout Ilyen nagy szerelem című drámájának miskolci bemutatóján szövődött.
Kattints a további képekért!

A Latinovits Zoltán halálával kapcsolatos hírek csak jóval a tragédia után kezdtek terjedni, a színészkirály nagy szerelme, Ruttkai Éva azonban tudat alatt érzékelte, hogy nagy baj történt.

Leadfotó: Fortepan / Kotnyek Antal

Oldalak

Sztárok
Fashion&Beauty
Méltó módon ünnepelte meg Renaissance című filmjének londoni premierjét Beyoncé: a világhírű díva emlékezetes kreációt öltött magára, melyben minden tekintetet magára vonzott.
Sztárok
Milyen is igazából az Inspiráló Nő? Nos, a kérdésre sokféle választ lehet adni, egy azonban biztos: Hevesi Kriszta a kisugárzásával, az évtizedes munkájával, a szemléletmódjával és a belső értékeivel...
Fashion&Beauty
Julia Roberts frizurája már nem a megszokott, egy új stílusra váltott a színésznő.