Robbie Williams: Évekkel ezelőtt felbéreltek valakit, hogy megöljön

A brit világsztár hosszú évtizedek óta a nemzetközi zenei szcéna élvonalában van. Példátlan karrierje még tinikorában kezdődött, azóta pedig sok-sok millió zenerajongó kedvencévé avanzsált. Williams most köntörfalazás nélkül beszélt arról, hogy mindig akadtak "ellenlábasai" - azt állítja, egy időben bérgyilkossal akarták megöletni.

Már életében halhatatlanná vált

Kizárt, hogy ma létezne olyan elhivatott, szenvedélyes zenerajongó, aki még ne hallotta volna Robbie Williams nevét. A Grammy-díjra jelölt 47 esztendős énekes immáron három évtizede szórakoztat bennünket: karrierje szemtelenül fiatalon, 17 éves korában kezdődött, méghozzá a Take That együttessel. 1995-ben otthagyta a Take That-et, akikkel közösen 25 millió lemezt adott el és szólókarrierbe kezdett. Ezután több albumot adott el az Egyesült Királyságban, mint bármelyik másik brit szólóénekes a történelem során. 70 millió lemezt (55 millió albumot és több mint 17 millió kislemezt) adott el eddig összesen az egész világon.

Williams sok mindenre lehet büszke, és nem csupán kivételes énektehetsége révén. A legendás zenei előadó 2006-ban még a Guinness Rekordok Könyvébe is bekerült, ugyanis amikor meghirdette világkörüli turnéját, egyetlenegy nap alatt 1,6 millió koncertjegy kelt el rá. Megszavazták a kilencvenes évek legnagyobb művészének, s ezután 2004-ben UK Music Hall of Fame-be is bekerült. Elsöprő népszerűségét ragyogóan példázza, hogy 2010-ben még egy videojátékot is ihletett az alakja: a We Sing Robbie Williams című karaoke game-ben maga a névadó is felbukkan, a játék pedig összesen 25 dalt tartalmaz, eredeti videoklipekkel együtt. Túlzás nélkül állíthatjuk tehát: a 47 esztendős énekes a legnagyobb nemzetközi hírességek panteonjába emelkedett, és már életében hamisítatlan legendává, halhatatlanná vált. Pedig - elmondása szerint - volt idő, amikor valaki a halálát akarta.

Fotó: Daniele Venturelli / Getty Images

Lapozz a további részletekért!

Oldalak

  • 1
  • 2