Repülőbalesetben hunyt el a 33 éves hollywoodi színésznő

A legjobban fizetett színésznők között volt, de karrierje csúcsán, tragikusan fiatalon érte a halálos szerencsétlenség.

A 30-as évek amerikai dívájának tragédiája

Carole Lombard korának ünnepelt filmcsillaga volt, akinek lába előtt megannyi férfi és egész Hollywood is ott hevert. A szőke szépség 1908. október 6-án látta meg a napvilágot Fort Wayne-ben, Indiana államban. Miután szülei 1916-ban elváltak, édesanyjával a nyugati partra, Los Angeles közelébe költöztek. 12 éves volt, amikor felfedezte őt Allan Dwan rendező, majd 1921-ben meg is kapta a legelső filmszerepét az A Perfect Time című moziban. Az élet mégis úgy hozta, hogy a debütálása után közel négy évig nem szerepelt filmekben.

15 éves korában aztán végül úgy döntött, hogy otthagyja az iskolát és ismét szerencsét próbált a filmiparban. 1925-ben leszerződött a Fox Filmsszel és rögtön főszerepet kapott. 1925-ben több moziban is megmutathatta színészi tehetségét: a többi között a Durand of the Bad Lands című westernben és Marriage in Transit című vígjátékban.

1926-ban súlyos autóbalesetet szenvedett, aminek következtében megsérült arcának bal oldala is, ezt sminkkel ügyesen el tudta tüntetni ugyan, de felépülése után a Foxnál azonban már csak kisebb szerepeket kapott.

Felemelte a filmipar

A hangosfilmek elterjedése lendítette fel Carole karrierjét. Míg más sztárok eltűntek, őt éppen mély, érzéki hangja mentette meg. 1929-ben forgatta le első hangosfilmjét, immár a Pathe stúdiónál. 1931-ben William Powellel játszott a Man of the World c. filmben, A két színész összemelegedett a forgatás alatt, s még ebben az évben össze is házasodtak. A frigy azonban 1933-ban véget is ért.

1932-ben ismerkedett meg második férjével, Clark Gable-lel a No Man of Her Own forgatásán. A szerelmesek azonban csak hét évvel később 1939-ben keltel egybe. 1933-ban Lombard már a Paramount Pictures A-listás sztárjai közé tartozott. 1936-ban Oscar-díjra jelölték a My Man Godfrey-ben nyújtott alakításáért, ám a díjat végül Luise Rainer kapta meg. Ezután Lombar úgy döntött, évente egy filmet vállal és csak olyat, ami igazán tetszik neki - írja a Starity.

A gyönyörű és tehetséges színésznő azonban utolsó filmjének bemutatóját sajnos már nem élhette meg: autóbalesete után egy újabb szörnyű tragédia pecsételt meg a sorsát.

Részletek a galériában!

A legutolsó filmje az 1942-es Lenni vagy nem lenni volt, amelyben Jack Benny partnereként játszott.
Kattints a további képekért!

A legtragikusabb, hogy a moziban, amit forgatott épp egy olyan karaktert alakított, aki a halálból tért vissza.

Leadfotó és fotó: Profimedia - RedDot

Oldalak