Így néz ki Puskás Ferenc gyönyörű dédunokája – Ane Magyarországra látogatott

A Puskás Ferenc életét feldolgozó musical előadására érkezett Magyarországra a legendás magyar labdarúgó egyik unokája és dédunokája.

A halhatatlan Puskás Ferenc

Puskás Ferenc a Nemzet Sportolója címmel kitüntetett, olimpiai arany- és világbajnoki ezüstérmes magyar labdarúgó, több klubcsapat és válogatott edzője volt. Sikereit és kitüntetéseit felsorolni is nehéz lenne, az Aranycsapat kapitánya – közismert becenevén Puskás Öcsi, de Spanyolországban Pancho néven is becézték – a FIFA-listán a világ valaha volt legjobbjai között szerepel, sőt a Nemzetközi Labdarúgó-szövetség az év legszebb gólját lövő játékosnak járó díját is a magyar csatárról nevezte el.

Minden idők legjobb magyar labdarúgójának tartják. Nemcsak Magyarországon és Spanyolországban örvend máig is köztiszteletnek, de a sportág számos nagy alakja is nagyra becsülte. Pelé úgy fogalmazott, hogy a Holdon is Puskás lett volna a legnagyobb játékos. Páratlan játékát a rendkívüli robbanékonyság, a tökéletes labdakezelés, a kiismerhetetlen cselek, a szellemes megoldások, a szinte centiméterre pontos átadások, a nem mindennapi helyzetfelismerés és a briliáns rúgótechnika jellemezte. Harmincéves kora után is képes volt a megújulásra, és a publikumot a régi játékával, sőt néha annál is jobbal kápráztatta el. Ismert volt erős és hihetetlenül pontos ballábas lövéseiről.

Magánéletét nagyban befolyásolta a történelem folyása a viharos huszadik század során. Feleségével, Hunyadvári Erzsébettel egész életútja során kiegyensúlyozott házasságban élt. Házasságukból egy lányuk született 1952-ben, Anikó, aki az 1956-os forradalom leverése után, decemberben édesanyjával illegálisan hagyta el Magyarországot, hogy csatlakozzanak a Budapesti Honvéd csapatkapitányaként a klubjával Nyugat-Európában túrázó édesapához. Rövid ideig Ausztriában és Olaszországban éltek, majd Spanyolországban telepedtek le, ahol Puskás kilenc évig futballozott a Real Madridban. Puskás Anikó 1973-ban ment férjhez Jesus Damborena baszk mérnökhöz, akivel eleinte San Sebastianban éltek, két lányuk, Elisabeth és Reka, és három unokájuk – Maite, Ane és Sarah – született, a család minden generációja őriz egy magyar nevet.

Reka és Ane nemrégiben Magyarországra látogattak. Tudj meg többet a következő oldalon!

Oldalak

  • 1
  • 2