Sztárok

Így néz ki Puskás Ferenc gyönyörű dédunokája – Ane Magyarországra látogatott

A Puskás Ferenc életét feldolgozó musical előadására érkezett Magyarországra a legendás magyar labdarúgó egyik unokája és dédunokája.

A halhatatlan Puskás Ferenc

Puskás Ferenc a Nemzet Sportolója címmel kitüntetett, olimpiai arany- és világbajnoki ezüstérmes magyar labdarúgó, több klubcsapat és válogatott edzője volt. Sikereit és kitüntetéseit felsorolni is nehéz lenne, az Aranycsapat kapitánya – közismert becenevén Puskás Öcsi, de Spanyolországban Pancho néven is becézték – a FIFA-listán a világ valaha volt legjobbjai között szerepel, sőt a Nemzetközi Labdarúgó-szövetség az év legszebb gólját lövő játékosnak járó díját is a magyar csatárról nevezte el.

Minden idők legjobb magyar labdarúgójának tartják. Nemcsak Magyarországon és Spanyolországban örvend máig is köztiszteletnek, de a sportág számos nagy alakja is nagyra becsülte. Pelé úgy fogalmazott, hogy a Holdon is Puskás lett volna a legnagyobb játékos. Páratlan játékát a rendkívüli robbanékonyság, a tökéletes labdakezelés, a kiismerhetetlen cselek, a szellemes megoldások, a szinte centiméterre pontos átadások, a nem mindennapi helyzetfelismerés és a briliáns rúgótechnika jellemezte. Harmincéves kora után is képes volt a megújulásra, és a publikumot a régi játékával, sőt néha annál is jobbal kápráztatta el. Ismert volt erős és hihetetlenül pontos ballábas lövéseiről.

Magánéletét nagyban befolyásolta a történelem folyása a viharos huszadik század során. Feleségével, Hunyadvári Erzsébettel egész életútja során kiegyensúlyozott házasságban élt. Házasságukból egy lányuk született 1952-ben, Anikó, aki az 1956-os forradalom leverése után, decemberben édesanyjával illegálisan hagyta el Magyarországot, hogy csatlakozzanak a Budapesti Honvéd csapatkapitányaként a klubjával Nyugat-Európában túrázó édesapához. Rövid ideig Ausztriában és Olaszországban éltek, majd Spanyolországban telepedtek le, ahol Puskás kilenc évig futballozott a Real Madridban. Puskás Anikó 1973-ban ment férjhez Jesus Damborena baszk mérnökhöz, akivel eleinte San Sebastianban éltek, két lányuk, Elisabeth és Reka, és három unokájuk – Maite, Ane és Sarah – született, a család minden generációja őriz egy magyar nevet.

Reka és Ane nemrégiben Magyarországra látogattak. Tudj meg többet a következő oldalon!

Oldalak

Sztárok
Lifestyle
Futótűzként terjed a közösségi oldalakon egy feladvány - azt állítják, aki képes megoldani, az nagy valószínűséggel pszichopata.
Lifestyle
Mindenkivel előfordult már, hogy majd összeestünk az éhségtől, és beszaladtunk az első gyorsétterembe, ami az utunkba került. Ilyenkor általában szószt is kérünk a krumplihoz vagy csirkefalatokhoz.
Lifestyle
Szerencsés fejezet veszi kezdetét a Vízöntő életben. Napi horoszkóp!