Koncz Zsuzsa és Yoko Ono barátsága: az énekesnő máig őrzi John Lennon özvegyének ajándékát

Yoko Ono, John Lennon özvegye hosszú éveken át ápolt ismeretséget Koncz Zsuzsával. Kiderült az is, hogy miért szakadt meg a barátságuk.

Koncz Zsuzsa és Yoko Ono találkozása

Negyven éve látogatott először Magyarországra Yoko Ono képzőművész, John Lennon egykori felesége. Tíz éve először hagyta el az Amerikai Egyesült Államokat, és éppen hazánkat választotta úticélul. Programja részeként találkozott a hazai popélet vezető személyiségeivel, Bródy Jánossal, Kóbor Jánossal, Sztevanovity Zoránnal, Presser Gáborral, Bereményi Gézával és Koncz Zsuzsával is– számolt be róla a Blikk.

Az énekesnő a lapnak felelevenítette, milyen volt az első beszélgetésük Onóval. „Egy széles látókörű, művelt világpolgárt ismertem meg benne, akivel számtalan dologban egyetértettem. Mikor a rendszerváltás környékén a Stúdió 56 galéria megnyitójára jött, magával hozta John Lennonnal közös fiát is. Mikor Sean meglátott, rám mutatott és felkiáltott: Zsuzsa! Leesett az állam, de kiderült, hogy a ma már világhírű festőművész Havadtőy Sámuel, aki húsz évig élettársa volt Yokónak, ismerte és gyakran hallgatta felvételeimet családi körben, így a család is tudta, ki vagyok. Alkalmanként Yokóval beszélgettünk a világ fontos dolgairól is, melyeket ő igen komolyan vett, és sokat is tett azért, hogy elképzeléseit a maga módján kifejezze. Így született a vietnami háború ellen tiltakozó Bed Piece akciójuk is Lennonnal. Az erről készült litográfia egy számozott példányát, melyet tőlük kaptam, ma is féltett kincsként őrzöm” – árulta el az énekesnő.

Cikkünk folytatódik, lapozz!

Oldalak

  • 1
  • 2