Hirdetés

Zseniális videó: Pindroch Csaba Csokonai Vitéz Mihály bőrébe bújt

Különleges eseményen találkoztunk a színésszel.

Újraéledt Csokonai, Ady és Arany

Tavaly novemberben nagy sikert aratott a Nyugdíjasok Országos Szövetségének a Tüdőgyulladás Világnapja alkalmából indított kampánya, melyben öt tüdőgyulladásban elhunyt magyar költő verseit ültették át képregényekbe. A stafétát idén a Légúti Betegek Országos Szövetsége vette át, akik a poéta ötösfogat keménymagját – Csokonai Vitéz Mihályt, Arany Jánost és Ady Endrét– ültették egy asztalhoz a Magvető Café színpadán. A költőóriásokat Badár Sándor, Scherer Péter és Pindroch Csaba személyesítette meg a csütörtöki eseményen. Az esemény célja az volt, hogy minél több ember megtudja, a tüdőgyulladás védőoltással megelőzhető.

A rövid előadás során láthattuk, milyen lenne ma Csokonai, Ady és Arany, ha még élne. Röpködtek a poénok, a közönség tényleg nagyon élvezte a jelenetet. A végén a költők felolvasták "legfrissebb" költeményüket, amelyeket valójában Turczi István Prima Primissima díjas költő vetett papírra.

"Nem volt nehéz belebújni Csokonai bőrébe. Szokatlanul komoly felkészülés volt, kétszer találkoztunk. Volt főpróba is. Ilyenkor az nem szokott lenni. Nagyon tisztességesen dolgoztak a háttéremberek. Nagyon komoly stáb volt, mind smink, mind ruha tekintetében. Ez az egész nagyon profi volt" - mesélte nekünk Pindroch Csaba az előadás után.

Lapozz, cikkünk a következő oldalon folytatódik!

Oldalak

Szólj hozzá Te is!