Kincsként őrzött naplórészletek láttak napvilágot: így vallott egymásnak szerelmet Pécsi Ildikó és Szűcs Lajos

Pécsi Ildikó és Szűcs Lajos házassága mesébe illő volt: végtelenül szerették és tisztelték egymást, kapcsolatuk pedig a sok külön töltött idő ellenére sem romlott meg. Most olyan naplórészletek láttak napvilágot, amelyek mindezt bizonyítják.

Igaz szerelem

Mint ismert, Pécsi Ildikó évek óta betegeskedett. Férje, Szűcs Lajos 2020 júliusában bekövetkezett halála után tovább romlott az állapota, fél évvel később pedig a Kossuth- és Jászai Mari-díjas színésznő is elhunyt. Az érdemes és kiváló művész, a Halhatatlanok Társulatának örökös tagja egyedülálló karriert járt be: szerepet kapott az első magyar szélesvásznú filmben, az 1962-ben bemutatott Az aranyemberben, emellett országos ismertségre tett szert tévésorozatokban, A Tenkes kapitányában és a Lindában is. Több száz önálló estet tartott Petőfi Sándor, Ady Endre, József Attila, Radnóti Miklós műveiből, pályája során pedig számos díjat bezsebelt. Karrierjéhez hasonlóan a házassága is sikeres volt, szíve pedig darabjaira tört, miután elvesztette imádott férjét. Egyetlen vágya volt, hogy ismét mellette lehessen. Legendás szerelmük bizonyítékaként napvilágra került néhány becsben tartott naplóbejegyzés és levélrészlet, melyből egyértelműen kiderül, mennyire imádta egymást a házaspár. Részletek a galériában!

Pécsi Ildikó és Szűcs Lajos 1969. január 4-én házasodtak össze, ám nászútra már nem tudtak elmenni, mivel az olimpiai bajnok labdarúgó rengeteget utazott. Előfordult, hogy hónapokon keresztül távol volt feleségétől és fiától, Csabától. Ám a különlét nem árnyékolta be a szerelmesek kapcsolatát: számtalan levelet váltottak, és mindketten naplót írtak, melyben szívmelengető sorokkal fejeztek ki egymásnak az érzéseiket.
Kattints a további képekért!

A Kossuth-díjas színésznő érezte, hogy közeleg élete alkonya.

Leadfotó: YouTube

Oldalak