Wunderlich József már nem játszhat a Vígszínházban? – most itt tart az ügy

A szerda esti darabban Szántó Balázs játszotta a Szerelmek városa Lömetröjét annak ellenére, hogy a rendező, ifjabb Vidnyánszky Attila azt Wunderlich Józsefre osztotta eredetileg.

Két fajsúlyos Facebook bejegyzés

Az index szerint a társulatot felzaklatta a múlt heti eset, amikor Wunderlich József a Facebookon írt arról, milyen veszélyes színészként dolgozni. A színész azt kérte számon a vezetőségtől, hogy miért nem végeznek rendszeres Covide-teszteket, neki pedig a covidos családja mellől a karantén lejárta után együtt kellett a színpadra állnia idős színészekkel. A Vígszínház igazgatója, Rudolf Péter szerint a színházban az állam és az orvosok által biztonságosnak ítélt protokollt követik, sőt néha még annál szigorúbban is járnak el, habár 97 százalékos náluk az átoltottság.

Wunderlich egy másik Facebook-posztjában arról is beszélt, hogy egy fiatal kolléganője azért nem fogja eljátszani Nyina szerepét Csehov Sirályában, mert nem szeretne vetkőzni a színpadon. Wunderlich szerint amikor a színésznő közölte, hogy nem akarja ledobni ruháit, a rendező azt modnta neki, hogy akkor ő nem is színésznő, ez olyan, mintha azt mondaná, hogy nem tud járni a színpadon, és inkább másra bízták a szerepet. A vezetőség nem állt ki a fiatal színésznő mellett.

A Vígszínház álláspontja

Rudolf Péter ennek kapcsán a HVG-nek úgy nyilatkozott: “A próbafolyamat során világossá vált, hogy a rendezőnek olyan határozott víziója van erről a szerepről, amiben nem tudtak kompromisszumra jutni a művésznővel. A közeli premier miatt, a közvetlen munkatársakkal való egyeztetést követően az a döntés született, hogy más művész veszi át a szerepet, amit természetesen egyeztettünk minden érintettel.” Az igazgató hozzátette, hogy a Vígszínház etikai kódexe és annak eljárásrendje tisztán fogalmaz, milyen esetekben és milyen módon lehet eljárást indítani.

Többen azt is kijelentették, hogy nem hajlandók együtt dolgozni Wunderlich Józseffel, hiába vonta vissza azóta állításait. Az Index beszámolója szerint péntekre összehívtak egy rendkívüli társulati ülést, ahol az ügy lehetséges következményit is tárgyalták. Viszont azóta semmilyen hivatalos közlemény nem érkezett, így nem tudni, mi történt ott. A jelek arra mutatnak, hogy a színész szerepeit bizonytalan időre mások veszik át. A Vígszínház honlapja szerint jelenleg kilenc darabban játszik a népszerű színész – írja az index. Ezt az állítást eddig senki sem erősítette, vagy cáfolta meg.

Leadfotó: instagram
Forrás: Index: "Wunderlich József már nem játszhat a Vígszínházban?" (szinhaz.online), Index - Kultúr - Wunderlich József már nem játszhat a Vígszínházban?, Kult: Belső vizsgálatott indított a Vígszínház Wunderlich ügyében, két hétre felfüggesztik a színészt | hvg.hu

Élete legnehezebb pillanatairól mesélt Jaksity Kata az Erősebb Igen! legutóbbi adásában Liebhaber Juditnak. A tévés igazi példakép sokak számára, alapítványával sok-sok nőnek segít, saját életében is többször talpra állt. Ezekről a nagy döntésekről, nehéz pillanatokról vallott őszintén.

Oldalak