Csak a vásznon működött a kémia? Ezt gondolta egymásról a valóságban Patrick Swayze és Jennifer Grey

Még ma is bármikor a képernyőre szegezi a tekinteteket a 80-as évek egyik legnagyobb sikerfilmje, s talán túlzás nélkül állítható, hogy a zene- és táncőrületet elindító Dirty Dancing biztosan nem futott volna ekkorát Patrick Swayze és Jennifer Grey nélkül – na de milyen viszonyban volt egymással Baby és Johnny a valóságban?

Nem jöttek ki túl jól

Patrick Swayze ugyan 2009 szeptembere óta nincs közöttünk, a Dirty Dancingben nyújtott alakítása örök halhatatlanná tette őt a szórakoztatóiparon belül. És ha már Dirty Dancing: kevés olyan ember él ma a világon, aki ne látott volna legalább néhány percet az ikonikus filmből vagy ne hallotta volna a The Time of My Life című slágert. Az elragadó táncjeleneteken, a fülbemászó dalokon és a vadregényes környezeten túl a történet egyik legfontosabb szála a Baby és Johnny között szövődő románc, melyet annyira hitelesen mutattak be a színészek, hogy akkoriban sokan hitték, biztosan a valóságban is ugyanígy alakult közöttük a kémia. Ám a két sztár csak a képernyőn működött jól együtt: még a leghíresebb és legkedveltebb jeleneteknek is teljesen más története volt a színfalak mögött. Lapozd át galériánkat a részletekért!

Bár utólag mindenki számára egyértelmű, hogy Swayze és Grey kitűnő választásnak bizonyultak, a hírességeknek keményen meg kellett dolgozniuk azért, hogy megkaphassák a szerepüket. Erős mezőny jött össze a castingon és a két színésznek elismert hollywoodi nevek mellett kellett bizonyítaniuk a tehetségüket: kezdetben Sarah Jessica Parker, Billy Zane és Val Kilmer neve is felmerült a rendezőben, amikor maga elé képzelte Baby és Johnny karakterét. Amikor Grey megkapta a szerepet, egyáltalán nem örült annak, hogy Swayze is jelen lesz a forgatáson: már a Dirty Dancinget megelőzően is dolgoztak együtt, méghozzá a Vörös Hajnal című filmben, megismerkedésükkor pedig a színésznő túlságosan arrogánsnak vélte kollégáját – írja az Express.
Kattints a további képekért!

Patrick Swayze életének tragikus vége megrázta az egész szórakoztatóipart: senki sem számított arra, hogy a színész mindössze 57 évesen eltávozik az élők sorából 2009-ben hasnyálmirigyrák miatt. A betegséggel több mint egy évig küzdött a Dirty Dancing sztárja, mielőtt végleg feladta volna a harcot – most kiderült, milyen is volt Swayze életének utolsó egy éve.

Leadfotó: Profimedia

Oldalak