Gyász: Tragikus körülmények között elhunyt a Barátok közt színésze, Babicsek Bernát

Lakástűz okozta füstmérgezésben elhunyt 41 évesen Babicsek Bernát, a Barátok közt és a Jóban rosszban színésze, saját, solymári házában.

Feltehetően lakástűz áldozata lett

„Fájó szívvel, összetörve búcsúzunk barátunktól, kollégánktól Babicsek Bernát harmónikaművésztől, aki a mai napon tragikus körülmények között itt hagyott minket. Ő játszott a Szívósszemű Márta című dalunkban, és vendégünk volt az azt követő SYMA koncertünkön. Egy tehetséges művészt és barátot vesztettünk el a mai napon! Őszinte részvétünk a családjának!” – írja az Irigy Hónaljmirigy zenekar bejegyzésében.

Meg nem erősített információk szerint Babicsek Bernát lakástűz áldozata lett Solymáron. A szinhaz.online azt írja, hogy január elsején 15:45-kor érkezett a jelzés a katasztrófavédelemhez, miszerint a Cserje utcában halálos lakástűz történt. Mivel a családi ház lakója nem adott magáról életjelet, az egyik rokona behatolt az épületbe, ahol egy holttest és egy korábbi tűz nyomai voltak.

Pedig tegnap még Babicsek Bernát Pokorny Liával játszott együtt a Centrál Színházban. A színésznő a következőt írta közösségi oldalán:

“Nyáron, két próba között elmentél biciklizni és megláttál egy csapat fehérgalambot. Azt mondtad, soha nem láttál még ennyit. És ez jel. Mi több, jó jel. Hogy nem véletlenül sodorta eléd az élet őket. Így éreztem én is valahogy… hogy nem véletlenül fújt össze minket a szél. Annyi őszinte figyelmet, megértést, elfogadást és türelmet kaptam, amennyi keveseknek adatik meg ezen a világon. Engem megajándékoztál a röppenő fehér galambokkal és Magaddal. Bernát! Nekem Te addig élsz, amíg világ a világ! Annyi ismeretlen fiókot nyitottál ki bennem, amiért nem tudok elég hálás lenni. Figyelni, keresni és számolni fogom a jövőben fehér galambokat. Te velem leszel akkor is a színpadon, amikor látszólag nem vagy ott. Te a részem, a kollégám, a barátom vagy – nem hagyhatsz csak úgy itt. Nem vagyok hajlandó ezt tudomásul venni. Ezért megyünk tovább – Veled. Ebből nem engedek. Te az vagy, aki örökké él, és általad a zene és a Liaison. Várlak ebédre holnap!Aztán kedden. Szerdán is. Hozd a harmonikát!Ölellek, ne késs, kihűl a tökfőzelékem, amit tudod, csak Neked főzök.

Gyula Éliás pedig így írt róla a közösségi oldalán:

"Tanítványként ismertelek meg. Majd Te voltál a legszebb dalom, az Úgy lennék klipjének egyik főszereplője. Barátom voltál, sokak nagy kedvence.

Bárcsak ezeket a sorokat soha nem kellene leírni. Nyugodj békében drága Bernát Babicsek!"

Kattints galériánkra és emlékezz velünk együtt Babicsek Bernátra!

9 éves korától zenélt 1979-ben született Solymáron Babicsek Bernát. Kilenc éves korától kezdve zenét és énekelt. Az Eszterházy Károly Főiskola ének-zene szakán diplomázott, azután építész technikusi végzettséget szerzett. 2000-től a Gór Nagy Mária Színitanodában tanult színésznek. Tangóharmonikán játszott, 2006-ban lemeze jelent meg Tangó-harmonika címmel. 2012 óta a Paddy and The Rats nevű együttes tagja volt Bernie Bellamy művésznéven. 2019-ben a harmonika népszerűsítéséért Tabányi Mihály-díjat kapott.
Kattints a további képekért!

A Kossuth- és József Attila-díjas Kalász Márton író, költő 87 éves volt. Az alkotót az MMA saját halottjának tekinti.

leadkép: instagram

Oldalak