Szörnyű, ami vele történt: leitatta és megerőszakolta egy gazdag üzletember a húszéves színésznőt, végül mégis ő került tiltólistára Hollywoodban

Patricia Douglas 1937-ben nyilvánosság elé állt és elmondta megrázó történetét: egy üzletember szexre kényszerítette, ám hiába tett feljelentést, végül mégis őt bélyegezték meg.

Szexuális visszaélés és erőszak miatt tett feljelentést

Hollywood aranykorának kulisszatitkai gyakran érdekesebbek – és minden bizonnyal sötétebbek –, mint bármi, ami a mozivászonra került. Az 1930-as években elindult a Los Angeles-i városrész tündöklése, s egészen az 50-es, 60-as évekig kitartott: ekkoriban a nők szexuális zaklatása, molesztálása, sőt, egyenesen a nemi erőszak – bármilyen sokkoló is leírni – a leghétköznapibb dolgok közé tartozott, s akinek a saját karrierje akár egy kicsit is többet jelentett a morális értékeknél, szemet hunyt felette. Néhány ezek közül pedig annyira sokkoló, hogy még ma, évtizedekkel később is borsódzik tőle a hátunk – ilyen Patricia Douglas története is. Részletek a galériában!

A fiatal, ambiciózus és nagy álmokat szövögető Patricia Douglas 1917-ben látta meg a napvilágot: Missouriból érkezett Kaliforniába azzal a céllal, hogy feltörekvő színésznőként meghódítsa a filmipart, főként azonban csak kisebb szerepekben játszott.
Kattints a további képekért!

Fájdalmas emléket őriz Claudia Cardinale: a legendás színésznő 17 évesen adott életet a fiának, ám a gyermek nemi erőszakból született.

Leadfotó: Facebook

Oldalak