Palotás Petra visszatért Magyarországra! Fontos esemény szólította haza

A műsorvezetőből lett írónő sokat ingázik, most egy igen fontos esemény miatt tért haza.

Kétlaki élet

Palotás Petra évekig dolgozott televíziós műsorvezetőként, amit nagyon élvezett, hiszen a sikerek mellett a közönség is szerette őt. A házasságkötése után azonban eltűnt a nyilvánosság elől, mivel német férjével kezdett új életet külföldön. Családjuk végül Hamburgban telepedett le, ide érkezett meg kislányuk, Bora, akiből mára már 10 éves nagylány lett. Petra nemcsak családanyaként áll helyt, folyamatosan foglalkozik írással, így már nyelvoktatói állását is felfüggesztette. Tavaly jelent meg a Vénasszony nyara című könyve, valamint a kétrészes Szárnyaszegett pillangók, a napokban pedig új kötete, az Igazgyöngyök került a könyvesboltok polcára.

Az írónő rendkívül boldog amiatt, hogy a magyar olvasókat érdekli a mondanivalója annak ellenére is, hogy már évek óta nem él életvitelszerűen Magyarországon. Az új könyvről és a kétlakiság nehézségeiről új könyvének bemutatóján mesélt a Femcafe.hu-nak a szerző.

Elhunyt szeretteinek állít emléket

Palotás Petra számára a család a legfontosabb, nagyon kötődik a rokonaihoz, éppen ezért nagyon megviseli, ha az idő múlásával búcsúznia kell a szeretteitől. Az írás ebben is segít neki, hiszen a könyvében megjelenített alakok személyiségjegyeit sokszor róluk mintázza.

"Negyvennégy történetet írtam meg, ez egy novellás kötet. Édesanyám szavaival élve, ezek érzelemkovácsoló sztorik, hol szívszorítóak, hol mosolyfakasztóak. A legtöbb elbeszélésben vannak olyan események, karakterek, amik és akik inspiráltak engem az írásban. Ezzel a kötettel sok szerettemnek is emléket állítok, akiket elveszítettem, a nagymamám, nagynéném is felbukkannak benne. Nagyon szeretem az alkotás folyamatát, mert elgondolkodtat engem, de az is felemelő érzés, mikor az ember kezében tarthatja az elkészült könyvet. Szerintem egy jó szerző mindig dolgozik, folyamatosan figyeli a környezetét, gyűjti az ihletet, én is ezt teszem, akarva és akaratlanul" - fogalmazott Petra, aki hamburgi otthonában írja a regényeket, ahol férjével és 10 éves lányával, Borával él.

Lapozz, mutatjuk Petra kislányát!

Fotó: Palotás Petra

Oldalak

  • 1
  • 2

Szólj hozzá Te is!