Pablo Escobar szeretője elárulta, milyen élete volt a drogbáró mellett – Ez a csodaszép hölgy lágyította meg a kartellfőnök szívét

Évekig volt a kartellfőnök szeretője, viszonyukról pedig könyvet is írt, Szerettem Pablót, gyűlöltem Escobart címmel, melyből film készült Penelope Cruz és Javier Bardem főszereplésével. Pablo Escobar decemberben lett volna 72 éves, ha nem hal meg váratlanul 1993. december másodikán, 44 évesen, mindössze egy nappal a születésnapja után.

A Kokainkirály

Pablo Escobar neve bizonyára senki számára nem cseng ismeretlenül: a világ egyik leghírhedtebb bűnözőjévé vált, miután a kolumbiai drogbáró hatalmának csúcsán az egész világon megtermelt kokainmennyiség kereskedelmének 80%-át tartotta a kezében, ezáltal pedig olyan vagyonra tett szert, amit elképzelni sem lehet. 1989-ben a Forbes szerint ő volt a világ 7. leggazdagabb embere, naponta akár 60 millió dolláros nyereséget is képet volt megtermelni. A medellíni kartell irányítóját szinte az egész világ gyűlölte, szülőhazájában azonban az emberek szinte bálványozták őt, amiért Kolumbiában otthonokat építtetett a szegények számára, utakat és sportstadionokat hozott létre, valamint több ezer munkahelyet biztosított a rászorulóknak. Titkos szeretőjének könyvcíme, a Szerettem Pablót, gyűlöltem Escobart tehát mondhatni igen találó, hiszen az emberekből tényleg csak ezt a két érzelmet volt képes kiváltani. Családja tisztelte, becsülte és szerette őt, míg Kolumbián kívül egyszerűen undorodtak tőle és nézeteitől az emberek, nem véletlenül: rengetegen igazi szörnyetegnek tartották őt erőszakos cselekedetei miatt, amelynek köszönhetően több ezer ártatlan ember halt meg. Nevéhez kapcsolható még egy utasszállító repülőgép felrobbantása, amelyben 107 ember vesztette életét, de három elnökjelölt, több tucat bíró, újságíró és politikus meggyilkolásáért is őt tartják felelősnek.

Bár többször letartóztatták őt kokainbirtoklásért és a kábítószerrel való kereskedelemért, soha egyetlen per sem indult ellene, mert az ellene tanúskodó rendőrök vagy szemtanúk rendre meghaltak tisztázatlan körülmények között. Escobarnak tehát olyan hatalma volt, ami szinte mindenre kiterjedt, így minden bűncselekményt megúszott, végül azonban leszámoltak vele egy üldözés során, amikor elszökött a saját maga által építtetett luxusbörtönből: másfél évig szökésben volt, végül azonban azonosították a helyet, ahol bujkált. Épp fiával beszélgetett telefonon, így sikerült a rendőrségnek lenyomoznia tartózkodási helyét – halálát a mai napig rejtély övezi, a hivatalos jelentés szerint egy amerikai-kolumbiai elit alakulat végzett vele egy tűzharc során, fia azonban azt állítja, apja öngyilkos lett és fejbe lőtte magát. Életében azonban több nő szívét is meghódította: felesége, Victoria Eugenia Henao csupán 15 éves volt, amikor a drogbáró feleségül vette őt, házasságuk alatt azonban megjárta a mennyet és a poklot is. Pablónak ugyanis köztudottan több szeretője is volt, amiről bár az asszony tudott, szemet hunyt felette. Éppen ezért nem meglepő, hogy Escobar éveken át viszonyt folytatott egy kolumbiai, gyönyörű újságíróval, aki könyvében leleplezte, milyen volt az élet a Kokainkirály mellett.

Lapozz a részletekért!

Oldalak