„Kicsit szélsőséges vagyok, nehéz kordában tartanom magam” – Oszvald Marika 70 évesen is fiatalokat megszégyenítő tempóban éli az életét

70 évesen is fiatalokat megszégyenítő tempóban éli az életét Oszvald Marika. A szubrett rengeteg színházi munkája végeztével sem pihen, kaszát-kapát ragad, és irány a kert. A háztartást sem hanyagolja el, maga főz, mos, takarít!

Nincs megállás!

Oszvald Marika szinte összeszámolni sem tudja, éppen hány darabban játszik, olyan sok a színházi felkérése, mégis akkor nyugodt, ha mindent munkát maga végez el gödöllői háza körül. Nemrég azonban kényszerpihenőre kényszerült, komoly ízületi fájdalmakkal küzdött és lesántult. Megrázta magát és az ízületi bajok felett is gyorsan diadalmaskodott. „Olyan típusú ember vagyok, aki a két végén égeti a gyertyát. Próbálom visszafogni magam, mert apukám megtanított rá, hogy az arany középút megtartása a fontos, ennek ellenére egy kicsit szélsőséges vagyok, nehéz kordában tartanom magam. Az agyam egyik fele tudja hány éves vagyok, a másik fele mégsem vesz róla tudomást és a szenvedélyem hajtja. De be kell látnom, hogy elkoptattam a csontjaimat, aztán jött az izomrost-szakadás, olyan érzés volt, mintha egy nagyon erős görcs beleállt volna a lábamba és sántikáltam. Egy ekkora házat és kertet ellátni fél lábon nem lehet és hát a színházban sem írhatjuk ki, hogy a cigánykerék ma elmarad. Elkezdtem egy ízületregeneráló terápiát, ami nagyban elmulasztotta a fájdalmamat. Csupa olyan gyulladáscsökkentő és fájdalomcsillapító van benne, amit már időszámításunk előtt is használtak, egyiptomi és kínai receptúrákban. A fűzfakérget a reuma ellen, az indiai tömjénfát a gyulladás kezelésére, a violát az ízületi bajokra. Nekem is segített, így mostanra elmúlt a fájdalom, megszűnt a gyulladás és nem kell minden lépésnél figyelnem, a háztartás ellátása sem esik nehezemre” – kezdte Marika, aki újra tripla fordulatszámra kapcsolt.

Lapozz a részletekért!

Oldalak

  • 1
  • 2