Az orosz elit rebesgeti: Putyin vérrákban szenved, egyre sűrűbb homály borul a haldokló elnök elméjére

Az amerikai sajtóban látott napvilágot az a felvétel, melyen egy meg nem nevezett orosz oligarcha Putyin súlyos betegségéről, valamint arról is beszél, hogy tömegek várnak az elnök halálára.

Elveszítette a kapcsolatát a külvilággal

Egy meg nem nevezett oligarcha a közelmúltban arról beszélt, hogy Vlagyimir Putyin elnök vérrákban szenved, s 2021 októberében operáción is átesett daganatos betegsége miatt - írja a New Lines magazin. Arról ugyan nem szól a fáma, hogy pontosan kiről is van szó, sajtóértesülések szerint azonban a meg nem nevezett oligarcha szoros szálakkal kötődik a Kremlhöz. A férfi még március közepén, egy kockázatitőke-befektetőnek árult el megdöbbentő részleteket Putyin egészségügyi állapotáról.

Az illető hozzátette: az orosz elnök az utóbbi időben teljesen "megőrült", elméjére egyre sűrűbb homály ereszkedik, és már alig-alig ápol kapcsolatot a külvilággal. A Putyin elmeállapotának megváltozásával kapcsolatos pletykák egyébként egyre nagyobb sebességgel terjednek az utóbbi időben. Kirilo Budanov, az ukrán Védelmi Minisztérium Hírszerzési Főigazgatóságának feje nemrégiben azt nyilatkozta a Sky Newsnak, hogy Oroszország első embere kimondottan rossz mentális és fizikai állapotban van, és súlyos betegség emészti.

A titokzatos oligarcha ezt követően arról beszélt a hangfelvételen, hogy az orosz elitben egyre növekvő elégedetlenség tapasztalható az ukrajnai háború nyomán támadt gazdasági válság miatt. A férfi kerek perec kijelentette: Oroszországban rengetegen várnak arra, hogy Vlagyimir Putyin meghaljon.

Fotó: MTI/EPA/Szputnyik/Kreml pool/Szergej Gunyejev

Lapozz, a második oldalon jön a folytatás!

Oldalak

  • 1
  • 2