Képtelen volt feldolgozni a kudarcait az Indul a bakterház Regős Bendegúza: szomorú sorsa elől menekült az öngyilkosságba Olvasztó Imre

Olvasztó Imre az 1979-ben forgatott Indul a bakterház című filmben gyermekszínészként alakította az egyik főszereplő, Bendegúz karakterét, később mégsem a filmiparban találta meg a számításait.

Saját családra vágyott

A ma már kultuszfilmnek számító Indul a bakterház című filmet Mihályfy Sándor rendezte Rideg Sándor regénye alapján, a főbb szerepeket Olvasztó Imre mellett Koltai Róbert, Horváth Teri és Haumann Péter játszotta. Az akkor 13 éves Olvasztó Imre Regős Bendegúzt alakította – a szerepre több mint háromezer kamasz fiú közül választották ki –, s bár a film nagy siker lett, ő mégsem a színjátszásban kezdte bontogatni a szárnyait, felnőttként ugyanis nyomdaiparban helyezkedett el. Nem vágyott hírnévre, elismerésre és reflektorfényre, minden álma egy saját család volt, magánéleti kudarcait azonban képtelen volt feldolgozni. További részletek a galériában!

Olvasztó Imre az indul a bakterház című film Bendegúzaként vált ismertté, alakításának köszönhetően pedig az egész ország a szívébe zárta. Később hiába kérte, hogy saját nevén szólítsák, legtöbb ismerősének és kollégájának mindig Bendegúz maradt.
Kattints a további képekért!

Virginia Woolfot az irodalom egyik legkiemelkedőbb alakjaként tartják számon, ám a zárt ajtók mögött az írónő élete tele volt keserűséggel és traumával, amelyek végül öngyilkosságához vezettek.

Leadfotó: Facebook

Oldalak