One World: Together At Home - Lady Gaga megakoncertjét az egész világ imádja

A legnagyobb világsztárok adtak koncertet otthonaikban, többek között a Rolling Stones, Paul McCartney, Elton John, Stevie Wonder és Andrea Bocelli is csatlakoztak az akcióhoz. Az eredmény fenomenális, a Live Aid óta nem volt ekkora összefogás a zenészek között. Ha lemaradtál, ma újranézheted.

One World: Together At Home

Lady Gaga kétségtelenül a 21. század legnagyobb kulturális ikonjai közé tartozik, aki lehengerlő megjelenésén és hangi adottságain túl, olyan különleges projektek résztvevője és megalkotója, mint például a hétvégi megakoncert, a One World: Together At Home.

A világraszóló koncertben több mint száz szupersztár működött közre, amelynek az volt a célja, hogy az egészségügyi dolgozókat ünnepelje és támogassa, illetve összefogásra buzdítsa az embereket a világjárvány elleni küzdelemben. Az énekesnő által összeállított műsorban a segítő szakmában dolgozó hősök saját, sokszor drámai és szívbemarkoló történeteit ismerhetjük meg.

Az előadóművészek mindnyájan saját otthonaikban, videókoncert formájában mutatták be világszerte ismert slágereiket, egy civil szervezet, a Global Citizen és az Egészségügyi Világszervezet közös akciójának keretében. A műsort magyar idő szerint szombaton délután 4 óra és este 10 óra között sugározták a YouTube-on, de élő adásban közvetítette több ausztrál és új-zélandi tévétársaság.

A történelem első globális, online koncertje volt

A 80-as évek monumentális szuperkoncertje, a Live Aid óta nem tapasztalhattunk ilyen méretű és jelentőségű összefogást a zeneiparban tevékenykedő hírességek körében. A betegség ugyanis nem válogat, már több világsztár is megfertőződött a koronavírussal, és sajnos nem mindegyikőjük élte túl. A világ élvonalába tartozó előadók éppen ezért érezték fontosnak, hogy maguk is hozzájáruljanak a művészet erejével ahhoz, hogy összefogásra, türelemre és kitartásra buzdítsák a közönségüket.

Az akcióban részt vett többek között Alanis Morissette, Andrea Bocelli, Billie Eilish, Billie Joe Armstrong, Chris Martin, David és Victoria Beckham, Elton John, John Legend, Paul McCartney, Alicia Keys, Amy Poehler, Awkwafina, Camila Cabello, Celine Dion, Ellen DeGeneres, Jennifer Lopez, LL COOL J, Lupita Nyong’o, Matthew McConaughey, Oprah Winfrey, Pharrell Williams, Sam Smith, Shawn Mendes, Taylor Swift, Usher vagy éppen Stevie Wonder. Nem csoda, hogy az adás teljes időtartama a hat órát is meghaladja, viszont a bő választékban mindenki találhatja maga számára azt az előadót, műfajt és tartalmat, aki/ami szórakoztatja vagy éppen megérinti. A történelmi jelentőségű műsor házigazdái Jimmy Fallon, Jimmy Kimmel, valamint Stephen Colbert voltak.

A koncert himnusza: Celine Dion, Andrea Bocelli, Lady Gaga, Lang Lang és John Legend közös előadásában a "The Prayer" című dal

A koncertet több tízmillióan követték nyomon világszerte, a visszajelzések pedig szívmelengetőek és kivétel nélkül pozitívak. Sok egészségügyi dolgozó írt hozzászólást az egyes videórészletek alá, ahol kollégái nevében köszöni a művészek megható gesztusát és a minden olyan ember segítségét és jókívánságait, akik a munkájukat segítik ebben a nehéz időszakban.

Ma este a hazai csatornákon is leadják

A magyar nézők április 19-én este az MTV-n este 8 órától, a Comedy Centralon este 11 órától, a Paramount Channelen éjfél előtt 10 perccel, valamint az RTL Spike-on este 7 órától követhetik figyelemmel a műsort magyar felirattal.

Generációkon és nagyon különböző zenei műfajokon átívelő feldolgozás készült a Neked írom a dalt című legendás LGT slágerből.

Leadfotó: 123rf.com ; facebook.com/GLBLCTZN

Oldalak

Szólj hozzá Te is!