Sztárok

Visszavonták Djokovic vízumát - valószínűleg kitoloncolják Ausztráliából

A nemzetközi közvélemény figyelme január első felében végig az oltásellenes szerb teniszcsillag kálváriájára irányult. A 34 esztendős Novak Djokovic vízumügye szinte már maratoni hosszúságúra nyúlt, a botrányt néhány nap leforgása alatt is zavarba ejtően sok fordulat tarkította, most viszont olybá tűnik, minden kétség eloszlott: a legendás sportolót kitoloncolhatják Ausztráliából.

Djokovic-botrány: ez történt eddig

A 34 éves szerb teniszező, a sportága legnagyobb élő alakjának tartott Novak Djokovic január első felében került a nemzetközi figyelem középpontjába. Ekkor érkezett Ausztráliába, hogy részt vegyen a hamarosan kezdődő Australian Open tenisztornán, a repülőtéren azonban megállították a hírességet, aki nem nyilatkozott megnyugtatóan arról, hogy részesült-e koronavírus elleni védőoltásban, vagy sem. Scott Morrison ausztrál miniszterelnök bizonyítékokat várt Djokovictól arra vonatkozólag, hogy megkapta a Covid elleni oltást. A teniszcsillagtól több órás huzavonát követően megtagadták az országba való belépést, és egy lepusztult állapotban lévő karanténhotelbe szállították.

Djokovic ügye aztán az ausztrál törvényszék elé került, és bár ezt követően elhagyhatta az idegenrendészeti őrizetet, sőt az ügyben eljáró bíró szerint is indokolatlanul tagadták meg a belépést a teniszezőtől, később újra őrizetbe vették.

Djokovic - akinek a közelgő tenisztornán való esetleges szereplésével kapcsolatban a magyar Fucsovics Márton is nyilatkozott - később elismerte: megszegte a koronavírussal kapcsolatos járványügyi szabályokat, amikor decemberben egy interjú kapcsán találkozott egy szerb újságíróval, mindössze néhány nappal azután, hogy pozitív tesztet produkált. Ez azonban még nem minden: a 34 esztendős híresség arról is szót ejtett, hogy miután megérkezett Ausztráliába, hibásan töltötte ki a beutazáshoz szükséges dokumentumot, melyben feltüntették, hogy a sportoló a beutazás előtti 14 napban sehová nem utazott - az igazság azonban az, hogy Djokovic ebben az időszakban Szerbiában és Spanyoloroszágban is megfordult. A sportoló egyébként azt nyilatkozta, hogy nem ő a hibás, hanem az ügynöke, aki tévesen ikszelte be a nem megfelelő rubrikát, ugyanakkor Djokovic szerint szó sincs arról, hogy a férfi szándékosan vétett volna ekkora hibát.

Fotó: 123rf

Lapozz, a következő oldalon folytatjuk!

Oldalak

Video Marics Peti első filmszerepének kulisszatitkai
Sztárok
Lifestyle
Hét különbséget kell felfedezned a két, első látásra tökéletesen egyforma ábra között.
Lifestyle
A modern technikának köszönhetően ma már elegendő egy gombnyomás, és máris a kívánt hőmérsékletűre varázsolhatjuk a szobánkat. De miért kellene elfeledkeznünk a légkondicionálás ősi, természetes...
Home&Design
Egy tiszta és kellemes környezet nagyban hozzájárulhat a nyugodt alváshoz és a jó közérzethez.