Gyógyíthatatlan betegségéről vallott Michael J. Fox: ilyen állapotban van jelenleg a világhírű színész

Michael J. Fox mindössze 29 éves volt, amikor Parkinson-kórt diagnosztizáltak nála – a most 60 éves színésznek egyre nehezebb a dolga, betegsége miatt ugyanis már nem tudja úgy memorizálni a szövegeket, mint korábban.

31 éve diagnosztizálták nála a betegséget

Michael J. Fox a hollywoodi színészek közül az egyik legfelkapottabbnak számított, mielőtt kiderült, hogy Parkinson-kóros: Fox öt Primetime Emmy-, négy Golden Globe- és két Screen Actors Guild-díjat is bezsebelt karrierje során, és olyan nagysikerű filmekben kapott szerepeket, mint a Családi kötelékek vagy éppen a Vissza a jövőbe trilógia, ami meghozta számára a világhírnevet is. 31 évvel ezelőtt azonban a mindössze 29 éves színész egy sokkoló diagnózist kapott, ami derékba törte pályafutását: kiderült, hogy Parkinson-kórban szenved. Betegségéről kezdetben csak a családjának és a legközelebbi barátainak beszélt, ám hamar kiderült, hogy állapota miatt már színészként sem fog tudni úgy érvényesülni, mint korábban, így a diagnózist az egész világgal megosztotta 1998-ban, hét évnyi titkolózás után. Ekkor végrehajtottak rajta egy agyműtétet is, amely a betegség egyes tünetein enyhített, ám nem mulasztotta azt el, így Foxnak nem volt más választása, vissza kellett vonulnia, legalábbis részben. Michael a mai napig aktív valamilyen szinten, főleg szinkronszerepeket vállal, két évvel ezelőtt azonban bejelentette végleges visszavonulását a szerepléstől egyre romló egészségi állapota miatt, amiről nemrégiben ő maga nyilatkozott egy podcast műsorban.

Lapozz a részletekért!

Oldalak

Video Szerelmi horoszkóp
Lifestyle
A hagyományoknak megfelelően idén is a Herendi Porcelánmanufaktúra készítette el a magyar futam nyertes trófeáit.
Lifestyle
Az időzítés jelentős hatással lehet a szervezet működésére és az általános egészségi állapotra.
Fashion&Beauty
Természetes, ha a klasszikus farmernadrágok mellett nyárra könnyedebb és friss stílusokra vágyunk, amelyek kényelmesek és sokoldalúak, ideálisak a meleg napokra. Íme a legtrendibb fazonok!