Sztárok

Hiába rajongott érte a fél ország: egyetlen mondattal derékba törte mesés karrierjét az imádott magyar színésznő

Mészáros Ági, kétszeres Kossuth-díjas színész, kiváló művész eleinte a színpadon, majd az 1940-es évek végétől a filmvásznon is nagy népszerűségre tett szert, karrierje végül mégis megfeneklett.

Egyre kevesebb szerepet osztottak rá

Mészáros Ági 1918. május 24-én látta meg a napvilágot Budapesten. A lelencházból félévesen került Debrecenbe, ahol nevelőapja a helyi színház szabója volt, így hamar megismerkedett a világot jelentő deszkákkal, s bár nevelőszülei kereskedelmi pályára szánták, ő már tizenöt esztendősen színpadon volt a tánckar egyik tagjaként Kiskunfélegyházán. 1936-ban innen szerződtette társulatához a szegedi direktor, Sziklai Jenő, aki hamar felfigyelt a tehetségére – pedig valójában sosem tanulta a szakmát. Néhány évvel később a budapesti Nemzeti Színház tagja lett, melynek 1983-ig az egyik vezető művésze volt. Istenadta talentumával és párját ritkító színészi játékával lenyűgözte a kritikusokat és a közönséget egyaránt, végül mégis kegyvesztetté vált…

Mészáros Ági első nagy sikerét Dario Niccodemi A tacskó című darabjában aratta, aztán naiva- és jellemszerepeket formált meg mély ábrázolókészséggel, kifejező beszéddel, természetes humorral. Temperamentumos, természetes egyszerűségű, könnyed játékának számos Shakespeare-vígjátékban tapsolhatott a közönség.
Kattints a további képekért!

Váradi színpadi szerepein kívül olyan legendás karakterek szinkronhangjaként írta be magát örökre a szívekbe, mint a Frakk, a macskák réméből Szerénke, vagy Irma a Frédi és Béni, avagy a két kőkorszaki szakiból. Sosem derült ki, miért lett mellőzött a Kossuth- és Jászai Mari-díjas színművész, aki ennek ellenére szakmájának szentelte életét.

Leadfotó: Facebook

Oldalak

Sztárok
Sztárok
Először 2020-ban került kórházba, akkor tüdőrákkal diagnosztizálták. A betegség mostanra sajnos az agyára is átterjedt.
Fashion&Beauty
Szeretnél egy friss hajszínt, amely divatos is? Idén nyáron a Barbie mánia meghódítja a közösségi médiát, ezért a Barbie szőke a következő hónapok egyik legmenőbb hajtrendje lesz.
Lifestyle
A Kos ma könnyen rendbe teheti az életét. Napi horoszkóp!