Ilyen sármos volt fiatalon Donald Sutherland: fotókon a színészlegenda kivételes élete

Gyászol a filmvilág: hosszú betegség után elhunyt a zseniális színész, Donald Sutherland, aki többek között olyan klasszikusokban bizonyította be tehetségét, mint A piszkos tizenkettő, a Büszkeség és balítélet és Az éhezők viadala-filmek.

Újabb legenda távozott

88 éves korában elhunyt Donald Sutherland Oscar-, Golden Globe- és Emmy-díjas kanadai színész Miami városában – a halálhírt a színészlegenda szintén színészi pályára lépett fia, Kiefer Sutherland közölte a közösségi médiában. „Fájó szívvel tudatom, hogy édesapám, Donald Sutherland elhunyt. Én személy szerint a filmtörténet egyik legfontosabb szereplőjének tartom. Soha nem rettent el egy szereptől, legyen az jó, rossz vagy csúnya. Szerette, amit csinált, és azt csinálta, amit szeretett, és ennél többet nem kívánhat az ember” – fogalmazott az Instagramon. A néhai színész kivételes pályafutása során számtalan kasszasikernek számító alkotásban szerepelt, a Filmművészeti és Filmtudományi Akadémia pedig 2017-ben Életműdíjjal ismerte el munkásságát – annak ellenére, hogy Oscarra sosem jelölték. Galériánkban rá emlékezünk:

Donald Sutherland 1935. július 17-én látta meg a napvilágot Új-Brunswickben, s már tizennégy évesen rádiósként dolgozott. Tanulmányait részben a Torontói Egyetemen végezte, ahol mérnöknek tanult, illetve dráma szakra is járt.
Kattints a további képekért!

A múlt századi francia filmművészet egyik legkiemelkedőbb csillaga volt Jean-Paul Belmondo, aki kivételes színészi játékával örökre beírta magát a történelembe – no, meg persze azzal is, hogy elképesztően sármos vonásokkal áldotta meg a sors.

Leadfotó: Manuel Romano/NurPhoto via Getty Images

Forrás: Telex

Oldalak

Video Tóth Andi ekkor térne visssza az énekléshez
Fashion&Beauty
Egészség
Az ultrafeldolgozott élelmiszerek manapság mindenütt jelen vannak, és gyakran ezek jelentik a legolcsóbb bevásárlási lehetőségeket. De belegondoltál már valaha, hogy vajon milyen hatással lehetnek a...
Lifestyle
Hosszú távú egészségünk miatt nagyon nem mindegy, milyen élelmiszerek alkotják a mindennapi étrendünket, a nagy forróságban pedig különösen fontos, hogy tudatosan táplálkozzunk.