Különleges kapcsolat volt az övék: Zalatnay Sarolta sosem hallott történetet mesélt Máté Péterről

Máté Péter és Zalatnay Sarolta szoros viszonyban álltak, az énekesnőnek pedig mind a mai napig hiányzik a néhai zenészlegenda.

Hatalmas űrt hagyott maga után

Máté Péter 1947. február 4-én látta meg a napvilágot, s már hatéves korától készült a zenei pályára, majd az érettségi után, 1965-ben megalapította az első zenekarát, a Máté-együttest. Páratlan tehetségének köszönhetően később előadói díjat nyert Párizsban, itthon pedig megkapta a Magyar Rádió nívódíját, 1981-ben a legjobb hangszerelés díjával jutalmazták a táncdalfesztiválon. Pályája csúcsán az Elmegyek című dalát Sylvie Vartan az egész világon elismerté tette – a zenésznek azonban sajnos nem sok idő adatott ezen a világon, ugyanis 37 évesen, 1984. szeptember 9-én tragikus hirtelenséggel elhunyt. Máté Pétert mind a mai napig sokan gyászolják, köztük olyan híres magyar előadók is, mint Zalatnay Sarolta: a 73 éves énekesnőt különleges viszony fűzte néhai kollégájához, ráadásul van olyan dal, amit közösen írtak. Kapcsolatukról bővebben a galériánkban olvashatsz!

A két előadó rengeteget dolgozott együtt a múltban, Zalatnay pedig úgy emlékszik vissza, a munka mindig is gördülékenyen ment köztük. „Volt egy jó dallamom, amire szöveg kellett és összeültünk gondolkodni, így született a Mindig kell egy barát sláger. Persze neki is volt egy jó kis zenéje és megszületett az Azért vannak a jó barátok dal is ugyanabban a hónapban. Úgy osztottuk el a szöveget, hogy amelyik dallamhoz amelyik szöveg jobban stimmelt” – idézte fel az emlékeket a Blikknek.
Kattints a további képekért!

Leadfotó: Fortepan/ Urbán Tamás / Szalay Zoltán

Oldalak