Sztárok

Bőven kijutott neki a fájdalomból: egy éven belül szeretett férjét és egyetlen gyermekét is temetnie kellett az imádott énekesnőnek

Lena Horne ragyogó, elegáns megjelenésű, kitűnő hanggal megáldott színésznő, valamint énekesnő volt, aki hosszú és sikerekkel kikövezett életutat járt be. A szörnyű tragédiák azonban még őt sem kímélték…

Veszedelmes sorscsapások

Lena Horne Brooklynban látta meg a napvilágot 1917. június 30-án; édesanyját színésznő volt, de többirányú tehetségét főleg atyai nagyanyjától, Cora Calhountól örökölte, akinek köszönhetően 16 esztendős korában bekerült a harlemi Cotton Club tánckarába, egy évvel később pedig bemutatkozott a Broadwayn a Dance With Your Gods című darabban. Rögvest az is kiderült, hogy nemcsak mozogni, de énekelni is nagyon jól tud, így hamarosan a Noble Sissle Society Orchestra társulathoz csapódott. Kivételes tehetségének és egyedi előadásmódjának köszönhetően hamar ámulatba ejtette a közönséget, az élet pedig egészen Hollywoodig sodorta. Sikert sikerre halmozott, ám mindeközben a tragédiák sem kerülték el, és több pusztító csapást is el kellett szenvednie. Részletek a galériában!

Lena Horne a negyvenes évek elején Charlie Barnet szvingegyüttesében kötött ki, és ezzel a formációval karöltve készítette legjobb felvételeit – ekkoriban születettek meg a You,re My Thrill, a Good For Nothin Joe, a Love Me a Little, a Don,t Take Your Love From Me és a Stormy Weather című dalai.
Kattints a további képekért!

Dalida a francia sanzon egyik legnagyobb alakjaként vonult be a történelembe, ám az óriási szakmai sikerek mellett magánélete kudarcok sorozata volt. Fájdalmaival nem tudott megbirkózni, ezért egy nap végzetes lépésre szánta el magát.

Leadfotó: Michael Ochs Archive/Getty Images
Forrás: Grunge

Oldalak

Video Inspiráló pillanatok Anya jól van(?) konferenciánkról
Sztárok