Sztárok

Nem biztos, hogy Oswald ölte meg Kennedy-t? Egy másik férfi is szerepelt a gyanúsítottak listáján

A történelemkönyvek szerint 1963. november 22-én Lee Harvey Oswald lelőtte John F. Kennedy amerikai elnököt a texasi Dallasban. Ám egyesek szerint ez nem igaz, és valójában valaki más húzta meg a ravaszt aznap, akit szintén kihallgattak az ügyben, majd elengedték.

Azok, akik keresztezték útját, „zseniálisnak”, „paradoxnak” és „elmebetegnek”, illetve „nagyon intelligens” és „nagyon ellenszenves” embernek írták le azt, akiről szó van. David Ferrie mélyen antikommunista nézeteket vallott, és nyilvánosan beszélt Kennedy iránti megvetéséről. Az FBI néhány nappal az elnök meggyilkolása után kihallgatta és a gyanúsítottak között tartotta számon. Bár bizonyítani sosem sikerült, sokan úgy vélik, hogy Ferrie segített meggyilkolni John F. Kennedyt.

De ki ez az ember, akiről még szinte senki sem hallott, pedig kulcsfigura lehetett Kennedy elnök meggyilkolásában?

Kattints a galériára!

Nyíltan becsmérelte Kennedy-t Az 1918. március 28-án született David William Ferrie szokatlan életet élt. Ferrie eredetileg pap akart lenni, de „érzelmi instabilitása” miatt otthagyta a szemináriumot. Onnantól kezdve folyamatosan váltogatta a munkáit, miközben parókával és műszemöldökkel próbálta leplezni alopeciáját*. Apja javaslatára elvégezte a pilótaképzést, és rövid időre pilótaként talált munkát egy olajtársaságnál. Amikor a cég megszűnt, Ferrie középiskolai tanárként dolgozott, de elbocsátották. Nem sokkal ezután, 1949 körül elhagyta Cleveland környékét, elterjedt a pletyka, hogy több fiatal fiút vitt egy bordélyházba. A meleg, és állítólag nőgyűlölő férfi sosem titkolta politikai nézeteit. Határozottan ellenezte a kommunizmust, és gyakran kijelentette, hogy szerinte az Egyesült Államok nem tett eleget az ideológia megfékezéséért. Ezért nyilvánosan becsmérelte Roosevelt, Truman és Kennedy elnököt. * "Az alopecia areata egy olyan betegség, amely akkor fordul elő, amikor a beteg immunrendszere megtámadja a hajhagymákat, a szőrtüszőket. Gyakran a fejbőrön jelentkezik, de érintheti a szemöldök, bajusz, szakáll területét is" - írja az immunkozpont.hu.
Kattints a további képekért!

1963. november 22-én, a Texas állambeli Dallasban meggyilkolták John Fitzgerald Kennedyt az Amerikai Egyesült Államok elnökét. A gyilkossággal Lee Harvey Oswaldot gyanúsították, bár sokan kételkednek abban, hogy valóban ő volt a tettes.

forrás: allthatsinteresting.com, leadkép: gettyimages.com/ Bettmann

Oldalak

Sztárok
Utazás
Ötszázhetven éve, 1453. május 29-én foglalta el II. (Hódító) Mehmed török szultán Konstantinápolyt, az egykor oly hatalmas Kelet-Római Birodalom fővárosát, amelyet Isztambul néven saját fővárosának...
Lifestyle
A Szűz már ismeri azt a személyt, akiből élete nagy szerelme lesz. Íme, a június előrejelzésünk!
Utazás
Egy, eredetileg a vulkánkitörések és földrengések pontos érzékelése céljából megalkotott kutatóballon detektálta a hangokat a sztratoszférában. Egyelőre még a szakemberek is tanácstalanok.