Sztárok

Tragikusan tört ketté a fantasztikus énekesnő élete: iszonyú betegséggel harcolt halála napjáig

Laura Nyro egy istenadta tehetség volt, akinek szerzeményeit többek között olyan legendák adták elő, mint Aretha Franklin, Barbra Streisand és Frank Sinatra. A sikeres dalszövegíró és énekes páratlan életutat járt be, sajnos azonban a kulisszák mögött súlyos egészségügyi gondokkal küzdött.

Nem volt hozzá kegyes a sors

Laura Nyro New Yorkban látta meg a napvilágot 1947. október 18-án; mivel zeneszerető és -művelő szülei voltak – édesapja dzsessz-zenész, trombitás volt, anyja a klasszikus műfajt kedvelte –, ő maga is hamar érdeklődni kezdett a művészetek iránt, így a szülők a Manhattan's High School of Musicba íratták be. A kitűnően éneklő, nagyszerűen zongorázó és gitározó kislány nagyjából tízéves korában írta első dalszövegeit, majd egy tekintélyes lemezkiadó cég névadója és főnöke felfedezte tehetségét, és nagyon szoros baráti kapcsolat alakult ki köztük. Laura még tizenhét éves sem volt, amikor megírta And When I Die (Ha majd meghalok) című dalát, amelyet a Blood, Sweat and Tears énekese, David Clayton-Thomas tett népszerűvé. Ezt követően nem volt kérdés, hogy sikeresen megvetette a lábát a szakmában: több mint 30 évig tevékenykedett a zene bűvöletében, azonban egy szörnyű kór idejekorán közbeszólt, s neki tragikusan fiatalon távoznia kellett az élők sorából. Részletek a galériában!

Laura Nyro igazán színpadképes és csinos fiatal hölgy volt, aki kifejezetten jól énekelt, s főként a hatvanas évek végén készült első három lemezét ünnepelte a szakma.
Kattints a további képekért!

Egy sikeres, közkedvelt művész váratlan halála mindig megrázza a nagyközönséget, különösen ha fiatalt ér a tragédia, mint az a 22 éves, gyönyörű és tehetséges Aaliyah-val történt.

Leadfotó: Michael Ochs Archives/Getty Images

Forrás: The Guardian

Oldalak

Sztárok
Egészség
Talán még nem késő, hogy nyárra jó formába tudj lendülni. Ha betartod ezeket a takácsokat, akkor egy hónap alatt rengeteg túlsúlytól tudsz megszabadulni.
Lifestyle
A Lidl igyekszik felhívni a vásárlók figyelmét, hogy indul az új üvegvisszaváltási rendszer. Az áruházlánc segítségével tényleg sokat tudsz spórolni.
Fashion&Beauty
Anya Taylor-Joy, az új Mad Max-film 28 esztendős üdvöskéje egy provokatív Mugler miniruhában tűnt fel a vörös szőnyegen, azonnal lehengerelve a rajongókat és a stílusszakértőket is.