Lackfi János lánya: Dorottya hangjára oda kell figyelni - ismerd meg a művészcsaládot!

Lackfi János költő lánya, Lackfi Dorottya tavaly indította útjára aZorka nevű szólóprojektjét. Minden kétséget kizáróan örökölte apja művészi hajlamait, erről árulkodik legújabb klipje is, amely a Káosz című dalhoz készült.

Édesapja az egyik legismertebb magyar író-költő, lányát viszont inkább az éneklés, illetve a dalszerzés bűvölte el. A Káosz klipjében aZorka beköltözött a városba és Budapest különböző helyszínein mos fogat, jógázik vagy éppen takarít. A dal és a klip is arról szól, hogy a pörgős mindennapokban egy idő után a káosz megélése mennyire komfortzónán belülivé tud válni.

„Az elmúlt hat évem életérzését írja le a dal, mióta a városban élek és önállósodtam. Rengeteg impulzus ért a fősulin, a munkahelyeimen, bulikon: ezeken keresztül próbáltam megtalálni magam, több-kevesebb sikerrel. És amennyire energikus tudtam lenni, legalább annyira szanaszét voltam esve. Ahogy a refrénben le is írom, valahol még a komfortzónám is lett ez a káosz. Az üzenetem leginkább azok a sorok fejezik ki, hogy „nem riadunk meg tőle”, mert „úgy tűnik, ez jut egy főre”. A 20-as éveim mantrája ez” – meséli a dalról aZorka.

Ismerd meg a Lackfi-családot képgalériánk segítségével!

Lackfi János A József Attila-díjas magyar költő, író, a Pázmány Péter Katolikus Egyetem Francia Tanszékén tanított. 1999 és 2013 között a Nagyvilág című folyóirat szerkesztője, 2000-től 2005-ig a Dokk.hu internetes folyóirat egyik alapító szerkesztője volt. A Magyar Írószövetség és a JAK tagja. Irodalmi tevékenysége mellett fényképei a Kalligram, a Kortárs és a Liget című folyóiratokban jelentek meg. Felesége Bárdos Júlia és hat gyermek édesapja: Simon (1992), Margit (1995), Dorottya (1997), Johanna (1999), Ágnes (2002) és Julianna (2015) Ráadásul már négy unokával büszkélkedhet: Vilmossal (2015), Alizzal (2016), Gergővel (2017), és Lujzával (2019).
Kattints a további képekért!

Camille a génlottó igazi nyertese, hiszen ő az, aki aztán tényleg örökölte nagyanyja messzitájon híres szépségét.

leadkép: facebook.com/lackfi

Oldalak