Megrendítő vallomást tett magányáról és halálvágyáról Kulka János

Napjaink egyik legnépszerűbb magyar színésze a Marie Claire-nek nyilatkozott legújabb filmje, A játszma apropóján, melyben - hosszú idő után először - ismét főszerepet játszik.

Kulka visszatér a nagyvászonra

Kulka János hamarosan visszatér a nagyvászonra, méghozzá nem epizodistaként, hanem vérbeli főszereplőként. A Kossuth-díjas színésznagyságot hálás közönsége azóta nem láthatta nagyobb súlyú szerepben, mióta 2016-ban stroke-ot kapott. A hosszan elhúzódó, rettenetes betegség megfosztotta a színpad örömeitől - azóta is csak elvétve tűnt fel a világot jelentő deszkákon, s filmszerepet is nagyon ritkán vállalt -, egy időben a teljes visszavonulást fontolgatta, azonban olybá tűnik, a szakma képtelen huzamosabb ideig nélkülözni generációja egyik legtehetségesebb és legsokoldalúbb színművészét. Betegségét megelőzően Kulka egyébként impozáns magyar filmszínésszé nőtte ki magát, miután olyan kortárs magyar produkciókban csillogtatta meg képességeit, mint A vizsga, A berni követ, a Félvilág vagy a Budapest Noir.

Kulka János legközelebb A játszma című magyar filmben tűnik fel, melyben hosszú idő után először alakíthat majd főszerepet. A játszma a 2011-es A vizsga folytatása lesz, a második részt azonban már nem Bergendy Péter, hanem Fazakas Péter rendezte. Forgatókönyvíróként azonban a folytatást is Köbli Norbert jegyzi, aki korábban azt nyilatkozta, a film el sem készült volna, ha Kulka nem mond igent a szereplésre. A stáb pedig mindent a 62 esztendős színésznagyság kívánalmaihoz igazított, még betegségét, az afáziát is beleírták a forgatókönyvbe.

Lapozz, rögtön folytatjuk!

Oldalak

  • 1
  • 2