Sztárok

Valósággal falta a nőket: szeretője 15 éves lányára vetett szemet Krúdy Gyula, ám hozzá sem tudott hűséges maradni

Izgalmas, hedonista életet élt a múlt század egyik legnagyobb hatású írója, Krúdy Gyula, aki valósággal rajongott a szebbik nemért.

Nagy kanállal falta az életet

Krúdy Gyula a modern magyar prózaírás kiváló mestereként írta be magát a történelembe: 1878. október 21-én látta meg a napvilágot Nyíregyházán, s mindössze 15 esztendős volt, amikor megjelent az első novellája, három évvel később pedig a millenniumi ünnepségekre Pestre utazott, s végleg a fővárosban maradt. A bohémvilág kedvenc találkozó- és mulatóhelyei voltak fő támaszpontjai, itt teremtődött meg írásainak sajátos, "krúdys" légköre, s itt talált rá különc figuráira is. Műveihez saját élményei adtak ötletet, ami nem meglepő, hiszen nem élt mindennapi életet, az éjszakázáson és az italozáson túl pedig csak a nőket szerette jobban. A nagyközönség mind a mai napig tiszteletre méltó íróként gondol rá, pedig volt egy másik, kevésbé ismert, mondhatni botrányos oldala is. Részletek a galériában!

21 éves korában, 1899-ben feleségül vette Erzsébetvárosban a nála 9 évvel idősebb Spiegler Bella tanítónőt, majd sorra érkeztek a gyerekek: Gyula 1900-ban, Ilona 1902-ben, Mária pedig 1907-ben látta meg a napvilágot. Ám nem volt igazi mintaapa és mintaférj: családos emberként is bohém, csapodár életet élt, ideje nagy részét kávéházakban töltötte.
Kattints a további képekért!

Laborfalvi Róza a realista magyar színjátszás úttörőjeként, valamint Jókai Mór feleségeként vonult be a történelembe. Nevét rengetegen ismerik, ám sokan nem tudják róla, milyen kalandos életet élt.

Leadfotó: Wikipédia

Oldalak

Sztárok
Egészség
Talán még nem késő, hogy nyárra jó formába tudj lendülni. Ha betartod ezeket a takácsokat, akkor egy hónap alatt rengeteg túlsúlytól tudsz megszabadulni.
Lifestyle
A Lidl igyekszik felhívni a vásárlók figyelmét, hogy indul az új üvegvisszaváltási rendszer. Az áruházlánc segítségével tényleg sokat tudsz spórolni.
Fashion&Beauty
Anya Taylor-Joy, az új Mad Max-film 28 esztendős üdvöskéje egy provokatív Mugler miniruhában tűnt fel a vörös szőnyegen, azonnal lehengerelve a rajongókat és a stílusszakértőket is.