Több volt, mint divattervező – Karl Lagerfeld lenyűgöző élete

Karl Lagerfeld, a világhírű tervező munkássága úgy reformálta meg a divatot, ahogy arra vetélytársai közül kevesen voltak képesek.

A divat császára

Munkája előtt még ma is tisztelegnek a divatvilág legnagyobbjai. Megjelenését a copfba kötött hosszú, fehér haja, nagy fekete napszemüvege és fekete-fehér színekben pompázó öltözete tette ikonikussá, mindenki rögtön ráismer, ha meglátja. Ennek ellenére sokan nem tudják, hogy a német származású tervező már 14 évesen tudta, hogy divattervező szeretne lenni és karrierjét a kor leghíresebb tervezőjénél, Balmainnél kezdte, évekkel később pedig ő lett a világ egyik legismertebb divattervezője. De hogyan bontakozott ki a története, milyen körülmények között alkotott, mik voltak élete legnagyobb mérföldkövei? Galériánkból kiderül!

Introvertált gyermekkor Az ikonikus német divattervező születésének évéről mai napig folynak a találgatások, azonban később napvilágra került születési anyakönyvi kivonata, amiből kiderült, hogy 1933-ban született Hamburgban. Karl Otto Lagerfeld egy német üzletember és egy svéd hölgy egyetlen fiúgyermeke volt. Gyermekkorát nagyrészt két nővérével, Martha Christiane-vel és Theával (apja első házasságából származó féltestvérével) töltötte. Kifejezetten szeretett egyedül lenni, sok időt töltött nyelvek tanulásával és rajzolással. Már 4 éves korában is vonzotta a divat, kijelentette, hogy ő maga fogja kiválasztani a ruháit. Az iskolai éveiben is egyenruhát kellett viselnie, sokak szerint ez határozta meg későbbi ikonikus stílusát, a fekete öltönyt fehér inggel és fekete kiegészítőkkel.
Kattints a további képekért!

A 2019-ben elhunyt legendás divattervező, Karl Lagerfeld Párizs melletti otthonában csodálatosan keveredik egymással a modern és a klasszikus vonal.

Leadfotó: Antonio de Moraes Barros Filho/WireImage/Getty Images

Oldalak

Video Marics Peti első filmszerepének kulisszatitkai
Sztárok
Ördög Nóra és férje, Nánási Pál Olaszországban romantikáztak. A gyönyörű és sikeres műsorvezető nemrég tért haza a külföldi nyaralásról, de máris munkába állt, és az Audi büszke nagyköveteként...
Sztárok
Meghan Markle állítólag olyan lekezelően bánt egyik alkalmazottjával, hogy az illető nem bírta tartani magát és zokogni kezdett a hercegné feléje áradó haragja miatt.