Sztárok

Ezért bénult le Justin Bieber fél arca

Az énekes ritka betegségben szenved: fellépéseit is lemondta, hogy minden erejével a gyógyulásra összpontosíthasson.

Jobb szemével pislogni sem tud

Justin Bieber egy Instagram-videóban jelentette be, hogy egy Ramsay Hunt-szindróma nevű ritka betegségben szenved, s emiatt lebénult a fél arca - szúrta ki a Telex.hu. A 28 éves kanadai származású énekes még a közeljövőben tervezett fellépéseit is lemondja annak érdekében, hogy minden erejével a mielőbbi felépülésére összpontosíthasson. Bieber elárulta: betegsége a fülében és az arcában lévő idegeket érinti, jelenleg pislogni sem tud a jobb szemével, sőt még a mosolygásra is képtelenné vált arcának jobb oldalán. A híresség elvileg a Szigeten is fellépne augusztus 12-én, egyelőre azonban nem lehet biztosat tudni arról, hogy valóban sor kerül-e Bieber magyarországi látogatására.

Charles Nduka brit plasztikaisebész-konzultáns szerint a Ramsay Hunt-szindrómában szenvedő betegek 75 százaléka felgyógyul, amennyiben a kellő időpontban részesülnek kezelésben.

"A Mr. Bieber által megosztott videóban a gyógyulás bizonyos jelei mutatkoznak, ami biztató. Az arcbénulásnál az egyik legnyilvánvalóbb dolog, hogy a betegek nem tudnak pislogni és mosolyogni. A gyógyulás alatt egyre szimmetrikusabbá válik a beteg arca. Ilyenkor az orr töve gyakran kissé megemelkedik, és a száj egyenletesebbé válik" - idézte a szakértő szavait a Reuters alapján az Index.hu.

Justin Bieberről legutóbb akkor írtunk, amikor kiderült, hogy Vespával közösen dobott piacra egy robogót.

Fotó: Jeff Kravitz / Getty Images

Hónapok óta arról szólnak a hírek, hogy az orosz elnök, Vlagyimir Putyin egészsége egyre romlik, melynek hátterében többféle betegség is állhat – most újabb információk láttak napvilágot a vezető állapotáról, melyek továbbra sem túl biztatóak.

Leadfotó: Jeff Kravitz / Getty Images

Oldalak

Sztárok
Fashion&Beauty
Selena Gomez bemutatta azt a darabot, ami tökéletes lehet akár egy karácsonyi vacsorára is.
Egészség
Arcunk számos egészségügyi problémát jelez nekünk, így jobb, ha időben észrevesszük őket.
Utazás
A frontális csapadékrendszer fokozatosan kelet felé halad a nap folyamná, mögötte már csak néhány futó zápor fordulhat majd elő.