Sztárok

Az övé volt minden idők legrövidebb Oscar-köszönőbeszéde - 80 éves lett Joe Pesci, Hollywood mélynövésű óriása

A publikum javarészt Martin Scorsese klasszikus gengszterfilmjeiből és a Reszkessetek, betörők! két epizódjából ismeri, pedig a ma 80 esztendős Joe Pesci igazi multitalentum - még zenészként is maradandót alkotott.

Borbélyként kezdte, vendéglátósként folytatta: véletlenül lett filmszínész Joe Pesci-ből

Vannak olyan hollywoodi színészek, akik már egészen fiatalon ráébredtek arra, hogy őket az Isten is világsztárnak teremtette, s mindent megtesznek azért, hogy vakmerő álmaik minél előbb teljesüljenek. Aztán akadnak olyan álomgyári művészek is, akik nem igazán sztárkülleműek, talán az önbizalom sem teng túl bennük, de életük egy adott pontján - többnyire már meglett emberként - mégis a rivaldafénybe toppannak, onnantól fogva pedig az egész világ csak őket akarja látni, hallani. A ma 80. születésnapját ünneplő hollywoodi színészlegenda, Joe Pesci feltétlenül az utóbbi kasztba tartozik. 1943. február 9-én látta meg a napvilágot Newarkban, New Jersey-ben, és eredetileg nem is színészként, hanem borbélyként (!), majd zenészként próbálgatta a szárnyait. A hatvanas évek második felében még egy albumot is kiadott, melyen popszámokat énekelt - próbálkozása visszhangtalan maradt. Ezt követően cimborájával, Frank Vincenttel - akivel később öt filmben játszottak együtt - komikusi babérokra törtek: rengeteg helyre hívták őket közösen fellépni, még egy Broadway-showban is feltűntek, a hetvenes évek derekán azonban felhagytak tevékenységükkel. 1976-ban aztán Pesci bemutatkozhatott filmszínészként is: a The Death Collector című alacsony költségvetésű bűnügyi moziban szintén Vincent volt az egyik partnere, a film azonban gyorsan eltűnt a süllyesztőben. Pesci ezután a vendéglátás felé fordult: Bronxban, egy étteremben robotolt, mígnem 1979-ben hívást kapott egy bizonyos Martin Scorsese-től.

Lapozz: cikkünk a galériában folytatódik!

Scorsese kultikus életrajzi filmjében, a Dühöngő bikában (1980) Pesci alakította a Robert De Niro által játszott címszereplő, Jake La Motta testvérét, Joey-t. A forgatás viszontagságosnak bizonyult hősünk számára - egy bordáját is eltörte a munkálatok során -, az eredmény azonban magáért beszél: Pesci-t rögtön Oscar-díjra jelölték a teljesítményéért, és Hollywood egy csapásra a szívébe zárta a 160 centis színészóriást.
Kattints a további képekért!

A hetvenes években ő volt az egyik legfoglalkoztatottabb hollywoodi férfiszínész, később mégis önként vonult vissza a mesterségétől.

Leadfotó: Facebook / OfficialMyCousinVinny

Oldalak

Sztárok
Fashion&Beauty
Az idei táskatrendek gyönyörűek, időtállók, és szinte minden szettedhez illeni fognak! Ha nagy táskakeresésben vagy, akkor most segítünk kiválasztani a legmenőbbeket a hatalmas kínálatból.
Lifestyle
A Bak ma a kívánt irányba terelheti az anyagi helyzetét. Napi horoszkóp!
Sztárok