Sztárok

Takarítóként kezdte, majd Putyin szeretőjeként dollármilliomossá avanzsált: szankciókkal sújtják a titokzatos nőt, aki egykor elrabolta az orosz elnök szívét

Szvetlana Krivonogih a kilencvenes években még takarítónőként kereste a kenyerét, majd Szentpéterváron találkozott Vlagyimir Putyinnal, s onnantól kezdve gyökeresen megváltozott az élete. Ma az orosz dollármilliomosok gondtalan, fényűző életét éli - bár életében most először sajnálhatja, hogy ilyen impozáns vagyont halmozott fel.

Putyin gyermeket nemzett neki?

James Cleverly brit külügyminiszter újabb szankciókat jelentett be a Kremllel összeköttetésben álló, az orosz-ukrán háborúban részt vevő személyek és katonai szervezetek ellen - adta hírül az Index a The Guardianre hivatkozva. A brit lap értesülései szerint a kilátásba helyezett szankciók ezúttal dróngyártó és helikopter-gyártással foglalkozó vállalatokat, valamint egy repüléstechnikai szoftverekkel foglalkozó céget sújthatnak, de az intézkedéscsomag érzékenyen érintheti azt a Szvetlana Krivonogih-t is, aki az 1990-es években még takarítónőként kereste a kenyerét, ám miután Vlagyimir Putyin orosz elnök szeretője lett, dollármilliomossá avanzsált. A Proekt nevű orosz oknyomozó oldal információi szerint Krivonogih lányának, Jelizavetának Putyin az apja. A nő egyébként a Rosszija Bank és az orosz Nemzeti Médiacsoport részvényeseként került fel a szankciós listára. De hogyan is lett egyszerű takarítónőből befolyásos multimilliomos?

Lapozd fel galériánkat: azonnal megtudhatod a választ!

Az, hogy Krivonogih miként is gazdagodott meg, a Pandora-iratok néven elhíresült offshore-kiszivárogtatásokból derült ki még 2021-ben. Miután Putyin váltotta Borisz Jelcint az elnöki székben az ezredfordulón, az egykori takarítónő több impozáns ingatlan tulajdonosa lett: 2003-ban például egy monacói luxuslakást vett - ráadásul épp ebben az évben született meg a lánya, akit a fáma szerint maga az elnök nemzett.
Kattints a további képekért!

Nagyon úgy tűnik, hogy Putyin emberei épp olyan kíméletlenek, mint ő maga, legyen szó testőrökről, politikai tanácsosokról vagy éppen egy séfről.

Leadfotó: Mikhail Svetlov / Getty Images

Oldalak

Sztárok
Fashion&Beauty
Valószínűleg te sem szoktad rendszeresen ellenőrizni sminktermékeid lejárati dátumát – nem vagy egyedül. Nem is gondolnánk viszont, milyen fontos lehet egyes termékek esetében.
Sztárok
Sydney van den Bosch-t 2013-ban ismerhettük meg a Miss World Hungary szépségversenyen, azóta pedig sikert sikerre halmoz, többek között modellként, influenszerként és a TV2 Szerencsekerék...
Fashion&Beauty
Rengeteg új nadrágtrend látott napvilágot a napokban. A kengyeles cicanadrágok például fénykorukat élik, de egy másik darab is visszajött a divatba.