Sztárok

Megindító, mit írt búcsúlevelében az öngyilkos magyar színésznő: máig rejtély, miért vetett véget életének 36 évesen

Jobba Gabi 1983. augusztus 29-én döntött úgy, hogy itt hagyja a földi életet: utolsó levelében írt kétségbeesett sorai a mai napig nem hagyják nyugodni az embereket. Vajon mi lelte a sikeres és csinos művésznőt, hogy eldobta magától az életét?

Gyönyörű volt és tehetséges, a Kádár-rendszer fényesen ragyogó csillaga

Jobba Gabi 1947. március 27-én, 76 évvel ezelőtt látta meg a napvilágot Szegeden, ahol 1964-ben le is érettségizett, majd 5 évvel később a Színház- és Filmművészeti Főiskolán szerzett oklevelet. A siker gyakorlatilag már ekkor borítékolható volt a tehetséges színésznő számára, aki nem mellesleg remekül énekelt is: Jobba Kecskeméten kezdte pályáját, majd tagja lett a Népszínháznak, de közben játszott a Mikroszkóp Színpadon, Debrecenben, Szegeden, a Várszínházban, valamint az Egyetemi Színpadon is. Különös játékára ugyanis szinte mindenhol volt kereslet: legközelebb a tragikus szerepek álltak hozzá, ugyanakkor kiváló versmondó hírében is állt, és több önálló estet tartott, így nem meglepő, hogy 1982-ben a Nemzeti Színház is szerződtette a fanyar egyéniségű színművésznőt. Énekesnőként pedig Karády-dalokkal szerzett országos hírnevet, habár korábban, 1967-ben indult a Táncdalfesztiválon is, ahol Mary Zsuzsival énekelt közös duettet, ekkor azonban még énekesi karrierje nem indult be. Végül azonban Jobba mind a színházban, mind pedig énekesnőként is a Kádár-rendszer sztárjává lépett elő, sikerei ellenére mégis öngyilkos lett: végzetes lépése előtt egy búcsúlevelet is hagyott, ám a megindító sorokból sem derült ki, miért szánta el magát arra, hogy saját kezével oltja ki az életét. Galériánkat átlapozva olvashatod a további részleteket!

A gyönyörű szemeiről is híres Jobba Gabi 1983-ban lett öngyilkos: mindössze 36 éves volt ekkor, lakásában pedig egy kétségbeesett búcsúlevelet hagyott, mielőtt elszánta magát a visszafordíthatatlan, tragikus tettre.
Kattints a további képekért!

A palota forrásai szerint Katalinnak esze ágában sincs Diana egyik legkedvesebb szokását követni gyermekei jólétével kapcsolatban, mondván Vilmos feleségeként és leendő királynéként még csak nem is álmodhat arról, amit Károly exnejének egykor sikerült véghez vinnie.

Leadfotó: Fortepan / Urbán Tamás

Oldalak

Sztárok
Lifestyle
Varga Csaba pótolólagos oxigén és serpák nélkül szeretne feljutni a Himalája 8125 méter magasban található Nanga Parbat csúcsára.
Lifestyle
Gyönyörű júniusi reggelre ébredhettünk ma. Kezdhetnénk így is ezt a cikket, ez azonban sajnos nem igaz.
Fashion&Beauty
Mutatjuk a 2023-as nyári manikűrtrendeket, amelyek között biztosan találsz neked valót.